Wpis z mikrobloga

@AhoCorasick: nike, adidas, reebok, puma itd itp to były może marki premium, ale ponad 20 lat wstecz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Teraz nawet bezrobotny alkoholik może sobie buty adidasa kupić na promve, bo są mega tanie.
  • Odpowiedz
@AhoCorasick: Ten podział który zapodałes jest fałszywy. Te luxury to są marki premium właśnie.

Realne luxyry marki masz tutaj w Davie Shop w Warszawie na 3 Krzyży: Loro Piana, Kiton, Santoni (to buty), Jacob Cohen itp. to są marki luxury, które jednocześnie na świecie są bardzo znane i kupowane prawie masowo.
  • Odpowiedz
@kuba-rozpruwa: ja w ogóle mam bekę z tych ubrań "premium" bo i tak prawie wszystko jest szyte gdzieś w Bangladeszu rękami pięciolatków w warunkach które nie spełniają nawet najbardziej podstawowych norm BHP.

W 2013 jak zawaliła się hala produkcyjna Rana Plaza zginęło ponad 1100 osób. Szyto tam ubrania różnych drogich marek. Tanich też, np. Primark. I ten Primark wyszedł przed szereg proponując -uwaga- 200 dolarów odszkodowania za śmierć członka rodziny
  • Odpowiedz
@kuba-rozpruwa: mam rozne tego typu wynalazki, i dla mnie to sieciowki jak kazde inne. Po prostu mają duże logo żeby ludzie się w tym lepiej czuli.
Wbrew pozorom marki typu uniqlo które nie aspirują na premium przebijają jakością. Zresztą nie rozumiem tego jarania się chodzeniem w przepranej 100 razy koszulce guess'a. No ale chyba ten trend już się kończy i widzę go coraz mniej, chyba że pójdę do galerii handlowej
  • Odpowiedz
Nike też jest raczej w segmencie premium a buty Nike to już naprawdę każdy nosi

@AhoCorasick: tyle że mam przeczucie że jest dużo takich z allegro za połowę ceny, które są zwykłymi podróbami (dotyczy tych modeli, które które normalnie kosztują 400-500 złotych)
  • Odpowiedz
@g455: jeszcze tylko brakuje p---------a jak to Polacy uważają McDonald za jakąś luksusową restaurację xD ludzie twojego pokroju to żyją w 97 chyba
  • Odpowiedz
@r5678: bo to bardziej odzież i obuwie na szlaki turystyczno górskie, dodalbym moze jeszcze Arcteryx i Marmot. Chociaż nieraz widzialem sebixow w dresie i trekingowych Salomonach ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz