Aktywne Wpisy
iquiet +111
We wrześniu poproszono mnie, żebym przyszedł dodatkowo jeden dzień za +100% płatne (dniówka x2). Zgodziłem się bo spoko kasa za jeden dzień wychodzi.
Przed chwilą wydrukowałem pasek płacowy za wrzesień i to co zarobiłem za ten dodatkowy dzień to kierownik potrącił mi większą połowę tej dniówki x2 w premii i wyszło, że za ten dodatkowy dzień zarobiłem może z 70-100zł brutto a nie dniówkę x2 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Rozmowa z kierownikiem nic nie da bo były już podobne sytuacje u innych i zawsze tłumaczy się:
Przed chwilą wydrukowałem pasek płacowy za wrzesień i to co zarobiłem za ten dodatkowy dzień to kierownik potrącił mi większą połowę tej dniówki x2 w premii i wyszło, że za ten dodatkowy dzień zarobiłem może z 70-100zł brutto a nie dniówkę x2 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Rozmowa z kierownikiem nic nie da bo były już podobne sytuacje u innych i zawsze tłumaczy się:
to jest premia uznaniowa a ja uznałem, że na tyle zasłużyłeś
magdalena-gaska +234
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Moja pierwsza praca. Chce się zwolnić po 4 msc bo jest to zwykłe wklepywanie faktur w komputer i nie podoba mi się a mam inne możliwości zarobku. Czy muszę patrzeć na to że koleżanka z pokoju idzie na dłuższe L4 ( dwa tygodnie) i w tym czasie miałem pilnować jej spraw? Okres wypowiedzenia to dwa tygodnie. Strasznie się stresuje przed złożeniem wypowiedzenia że kierownik i współpracownicy będą w-------i że odchodzę przez ten czas.
@trawertyk: Dbaj o własną dupę, bo nikt inny nie będzie o nią dbał. Nie rób tylko dram. Złóż wypowiedzenie, i tyle. To nie twój problem jak ogarnąć grafik.
@Lonate niekoniecznie wróci, przy 4 miesiącach pracy gość ma 2tygodnie okresu wypowiedzenia liczone od najbliższej soboty ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@trawertyk: Po czym?
W pracy nie ma przyjaciół, tylko znajome twarze jak ktoś mądrze powiedział :), ale zdarza się spotkać i spoko ludzi z, którymi niekiedy warto później trzymać.
Nie zapomnij wykorzystać zaległego urlopu (a jak Ci go nie dadzą, bo są szczególne okoliczności, to należy Ci się ekwiwalent pieniężny za ten urlop).
@trawertyk: tego nie popieram. To smutne że tak człowieka męczą w pracy że musi takie kroki podejmować :(