Wpis z mikrobloga

Jak to jest możliwe, że przed 6 rano autobus wyjeżdżający z zajezdni po 30 minutach jazdy łapie 7 minut opóźnienia? Chwilo jestem zmuszony jeździć autobusem z przesiadką i mimo, że planowo autobus powinien dojeżdżać 5 minut przed autobusem do którego się przesiadam to i tak ciągle się na niego spóźniam.
#wroclaw #mpkwroclaw
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mateo2111: bo rozkłady układa jedna firma, właścicielem autobusów jest druga firma, kierowców zatrudnia trzecia firma, a ruchem drogowym zajmuje się czwarta firma, tak żebyś nie wiedział do kogo masz mieć pretensje.
  • Odpowiedz
@Szampion: Chyba na rolkach. Nie uwierzę, że bez korków jechałeś 1,5 h taką trasę xD

@mateo2111: @Darth_Gohan: Dodatkowo zaobserwowałem ciekawe zjawisko. Autobus stoi na pętli razem z kierowcą w pojeździe i rusza 3 minuty po czasie na rozkładzie. W przeciągu dwóch dni 2 razy taka sytuacja miała miejsce. Nie dziwię się później, że na dalszym etapie trasy ten sam autobus może być spóźniony nawet 10 minut
  • Odpowiedz
@Darth_Gohan: Pasażera to tak naprawdę nie interesuje skoro autobus ma ruszyć z pętli przykładowo 8:02 to o tej godzinie powinien ruszyć i kropka.

Wielokrotnie trafiałem również na taką sytuację, że autobus jechał z miasta robił tylko kółko i nie zatrzymywał się na postoju na pętli tylko zbierał pasażerów, więc gdzie tu mowa jakiejś przerwie? Podsumowanie jest takie, że po prostu jeżdżą jak chcą, a pasażer na tym musi cierpieć.
  • Odpowiedz
Wielokrotnie trafiałem również na taką sytuację, że autobus jechał z miasta robił tylko kółko i nie zatrzymywał się na postoju na pętli tylko zbierał pasażerów, więc gdzie tu mowa jakiejś przerwie? Podsumowanie jest takie, że po prostu jeżdżą jak chcą, a pasażer na tym musi cierpieć.

@Domciu: Oni mają swoje grafiki. Z tego co pamiętam nie jeżdżą na tachografie tylko na pozwoleniach na linie i ich grafikach. Jak nie musi mieć
  • Odpowiedz
@Darth_Gohan: Akurat mówię na temat pętli na Tarnogaju gdzie tablic informacyjnych nie ma, i jak na razie nie będzie, bo nie pozwala na to infrastruktura. Też ciekawy case, ale to odrębny temat.

Dla mnie to jest nie zrozumiałe, że grafik kierowcy o którym wspominasz nie pokrywa się z rozkładem jazdy. Przecież to mus i tak to działa w cywilizowanym mieście. O boxie wiem, często jak siedzę z przodu to jak
  • Odpowiedz
Akurat mówię na temat pętli na Tarnogaju gdzie tablic informacyjnych nie ma, i jak na razie nie będzie, bo nie pozwala na to infrastruktura. Też ciekawy case, ale to odrębny temat.

@Domciu: No case nie jest ciekawy tylko po prostu gadają tak bo jest im wygodnie.

Dla mnie to jest nie zrozumiałe, że grafik kierowcy o którym wspominasz nie pokrywa się z rozkładem
  • Odpowiedz
@Darth_Gohan:

1. Ciekawy case to ironia z mojej strony, bo nawet RO powtarza tę samą śpiewkę, że nie ma odpowiedniej infrastruktury od lat, a jaki jest problem by podjąć starania by ją zbudować? ;)

2. Spokojnie. Piszesz do mnie w taki sposób jakbym był jakimś uparciuchem :D
To, że autobus czeka na przystanku, bo jest na nim za szybko to rozumiem i logiczne, że musi czekać. Resztę również zrozumiałem, ale
  • Odpowiedz
Ciekawy case to ironia z mojej strony, bo nawet RO powtarza tę samą śpiewkę, że nie ma odpowiedniej infrastruktury od lat, a jaki jest problem by podjąć starania by ją zbudować? ;)

@Domciu: Na paru przystankach akurat było tak, że był cyrk z tym do kogo koniec końców należała infrastruktura obok więc też długo kręcili z tematem jak to postawić.

Resztę również zrozumiałem, ale jestem zdania, że w przeszłości również różne
  • Odpowiedz
@Szampion: A widzisz dostanie się do danego miejsca, a jechanie to jednak różnica ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Odczytałem to tak jakbyś poruszał się przez 1,5 h. Mimo to, współczuje.
  • Odpowiedz