Wpis z mikrobloga

Dieta pudełkowa to największy rak jaki istnieje w gastronomii obok górolicków i nadmorskich januszy i nawet z tym nie dyskutujcie. Pseudo-dobrobyt dla korposzczurów miejskich.

Kupując dietę pudełkową:
- jesz słabej jakości żarcie i miernie przygotowane
- przepłacasz
- generujesz tony niepotrzebnych śmieci, głównie plastików
- zmuszasz dostawców do zatruwania miasta spalinowymi smrodami
- budzisz sąsiadów Pajeetem o 6 rano roznoszącym ten syf
- zabijasz własną kreatywność i umiejętności gotowania, ew. drobną przedsiębiorczość w postaci osiedlowych, uczciwych cenowo restauracji, gdyby to diabelstwo pudełkowe nie istniało.

W normalnych krajach zachodnich istnieje w każdym mieście, niemalże na każdym rogu lokalna knajpka, piekarnia, kawiarnia, cokolwiek (i to nawet w małych miasteczkach i wsiach) która pozwala zjeść za niskie pieniądze dobre jedzenie, poza tym integruje ludzi, zmusza do wyjścia z mieszkań, buduje społeczeństwo. P0lacy wolą siedzieć w swoich klatkach dla zmylenia przeciwnika czyli narodu nazywanych „apartamentami inwestycyjnymi”, nie wyściubić nosa poza nie, tylko żeby zachlać mordę, albo pójść na siłownię (jedyne rozrywki) i żreć przepłaconą paszę z kartonu od Janusza biznesu.

Ja tfu na tę patologię.

#dieta #dietapudelkowa #gastronomia #patologiazmiasta
Charleswhite - Dieta pudełkowa to największy rak jaki istnieje w gastronomii obok gór...

źródło: IMG_3064

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Charleswhite: @Vadzior Wystarczy przejść na keto. Wszystko przestaje boleć. Człowiek nie chodzi głodny. Można zjeść teraz albo za trzy godzinki, bez różnicy. Bardzo proste jedzenie + picie oleju. Poletzam.
  • Odpowiedz
@Vadzior: Nie no, miałem na myśli keto ze swojej lodówki. Nie trzeba nic przygotowywać. Proste, tanie, jest siła i pała rano stanie. Jestem na tej diecie tak cholernie nabuzowany, że ja p------ę. Chyba się napiję!
  • Odpowiedz
@Slupper: ale ja chce jeść różne rzeczy i w sumie tylko po to uprawiam sport aby jeść i smakować jeszcze więcej, no i przy okazji się nie ulać
nie mam żadnych problemów zdrowotnych, finansowych tym bardziej, chce jeść to co mi smakuje i nie sterczeć w kuchni
  • Odpowiedz