Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mirki, mam pytanie z zakresu #samoobrona i #psy

Chodzę na wieczorne spacery po mieście, niestety problem jest z #psiarze. Zazwyczaj, gdy mijam kogoś z psem to maksymalnie schodzę na bok chodnika, nie lubię, gdy podchodzi do mnie obcy pies. Zazwyczaj co mądrzejsi właściciele, to przyciągają psy do siebie, niestety niektórzy trzymają je luźno na smyczy i pozwalają podchodzić do nóg mijanych ludzi. Ostatnio, gdy mijałam parkę ze średniej wielkości psem, standardowo zeszłam do prawej strony i zwolniłam kroku, żeby czasem burek nie poczuł się zagrożony. Oni szli środkiem chodnika, pies podszedł mi do nóg i zaczął warczeć. Na szczęście nie ugryzł, ale mikro zawał przeszłam. Psiarze, jak to psiarze, nawet nie przeprosili, tyko "hehe, Pimpuś, no co ty" i poszli dalej, a ja zostałam z sercem w gardle. Macie jakieś rady na przyszłość, co nosić ze sobą na takie okoliczności? Polecacie jakiś gaz pieprzowy - jakiś konkretny rodzaj? Kompletnie się na tym nie znam, ale chciałabym coś mieć na wszelki wypadek, jeśli jednak jakiś pimpuś znowu będzie nie w humorze.

#kiciochpyta

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: gaz, na psy i na właścicieli. Psiarze to tak w---------a grupa społeczna że brak mi słów. Sam spacerując ze swoim dobkiem zawsze gdy mijamy kogoś, to krótka smycz i spokojny krok, żeby nie straszyć mijanej osoby. A ile ja wojen stoczyłem z psiarzami bo ich p-----k podbiega do mojego, a że mój jednym warknięciem potrafi te kundle ustawić do pionu to zaraz awantura że hurrr durr agresywny. Szkoda że
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): Jakbyś zamiast skutku (choć tu oprócz w/w gazu radziłbym też jako ostatnią linię obrony nóż) chciał leczyć przyczynę to makieta (treningowa) broni i przeładowanie po wycelowaniu w pimpusia okraszone uspokajającym tekstem typu: spokojnie jest zabezpieczona albo spokojnie jeszcze nikogo z niej nie zastrzeliłem.( ͡° ͜ʖ ͡°)

• Odpowiedz