Wpis z mikrobloga

Po komunie rodzice poszli na renty bo nic się nie opłacało i nie było roboty. Rety psychiczne. Ojciec na serio zwariował na schizofrenię a matkę pociągnął trochę w dół i też dostała depresji. I takie to moje dzieciństwo było - rodzice chorzy, bieda lat 90tych, zapyziała wieś bez sklepu, brak samochodu, 5 rodzeństwa, brak wakacji i ja mały spierdox który nie wie co się dzieje. Później to jeszcze gdy dorastałem siostra dostała schizofrenia i brat, jak byłem starszy drugi brat też dostała schizofreni. Właśnie tego mi brakowało najbardziej - żeby ktoś mi wyjaśniał co się dzieje i dlaczego.

#feels #przegryw #chorobypsychiczne
  • 47
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 1
@ziomus0812

@Blueweb: 7-osobowa rodzina i 6 osób ma rentę na choroby psychiczne? A co z pozostałą jeszcze jedną osobą. Jest chociaż zdrowa?

Łącznie w domu było nas 8 osób - rodzice i 6 dzieci. Jeden brat tylko zdrowy jest to zajmuje się ojcem, domem i gospodarstwem. Każdy pomaga ile może ale czasami jak schizofrenik ma niby dobre chęci to tylko szkody robi. Kasy nie brakuje bo nie ma jakiś
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Blueweb

@ziomus0812

>@Blueweb: 7-osobowa rodzina i 6 osób ma rentę na choroby psychiczne? A co z pozostałą jeszcze jedną osobą. Jest chociaż zdrowa?

Łącznie w domu było nas 8 osób - rodzice i 6 dzieci. Jeden brat tylko zdrowy jest to zajmuje się ojcem, domem i gospodarstwem. Każdy pomaga ile może ale czasami jak schizofrenik ma niby dobre chęci to tylko szkody robi. Kasy nie brakuje bo nie ma jakiś mocnych nałogów w
  • Odpowiedz
@Blueweb: no dobra, ale masz teraz dostęp do neta, i masz dwie ręce i dwie nogi i raczej jesteś kumaty bo logicznie artykułujesz swoje myśli na "papier". Zmiana nie jest łatwa ale jest możliwa.
  • Odpowiedz
@Blueweb: nieprawda. Idź do terapeuty od uzależnień. Nie utożsamiasz się z takimi osobami co jest naturalne ale masz wszystkie symptomy, uzależnionym można być od niby głupiego internetu albo od stanów emocjonalnych które towarzyszą różnym wydarzeniom. Skoro tutaj piszesz to raczej nie jesteś schizofrenikiem. Jak nie chcesz terapeuty to idź na spotkanie AA i zdziwisz się kogo tam możesz spotkać, to nie jest zjazd meneli. Zrób coś aktywnego, nie jesteś stracony.
  • Odpowiedz
Później to jeszcze gdy dorastałem siostra dostała schizofrenia i brat, jak byłem starszy drugi brat też dostała schizofreni.

@Blueweb: Lepiej się nie rozmnażajcie.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Tetsuya

>Później to jeszcze gdy dorastałem siostra dostała schizofrenia i brat, jak byłem starszy drugi brat też dostała schizofreni.

@Blueweb: Lepiej się nie rozmnażajcie.

Siostra się rozmnożyła i ma 2 uposi . To racja co piszesz. Ojciec był świadomy moim zdaniem tego, że i jego dzieci będę niepełnosprawne i machnął 6. My z dziewczyną 3 aborcję zrobiliśmy - wiadomo że z głupoty ale biorąc fakty nie mam wyrzutów sumienia
  • Odpowiedz
@Blueweb: mam nadzieję, że u ciebie wszystko dobrze. Dbaj o swoje zdrowie psychiczne i walcz o dobre życie, bo w końcu mamy tylko jedno, warto wykorzystać je jak najlepiej.
Też miałam ciężkie dzieciństwo ale staram żeby mnie nie definiowało, życie jest na moich warunkach.
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@DestroDevil

@Blueweb i jak się potoczyło twoje życie OPie oprócz zmiany płci?

Gdzie teraz jesteś, jak skończyłeś?

Siedzę w pokoju na wsi na rencie. Trochę motorkiem jeżdżę, trochę film, trochę w domu i koło domu porobie. Trochę pije a-----l. Jak 3 lata temu baba mnie zostawiła to spotykałem się z kobietami z internetu trochę. Czasami gdzieś wyjadę zanocować sobie. Generalnie wszystko spoko tylko jest to zmęczenie i problemy z myśleniem,
  • Odpowiedz