Wpis z mikrobloga

#przegrywpo30tce #neet #praca #pracbaza

Czasem mama mi powie, ze np. ktos tam kupil sobie mieszkanie albo buduje duzy dom, albo kupil sobie auto z salonu za 150k i wtedy sobie przypominam, ze niewazne czy jestem na bezrobociu czy pracowalem w panstwowce za okolice najnizszej , czy w korpo za pare stow ponad najnizszą - i tak mnie na te rzeczy nie stac i stac nie bedzie, niezaleznie czy pracuje czy nie ¯\(ツ)/¯

Rozumiem pracowac jako jakis programista 10k, ale chodzic codziennie do pracy by nadal nie bylo cie stac na swoje mieszkanie? Nie widze w tym sensu.
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Coś za coś. W Polsce albo z----------z albo robisz na luzie i cieszysz się z tego co masz. Jezeli z----------z i nic nie masz to może warto rozpatrzyć wyjazd za granicę żeby się coś dorobić. Ja tak zrobiłem posiedziałem parę lat i teraz sobie pracuje na miejscu w Polsce ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@CzerwoneJablko: lepiej mieć mało i z czasem zbudować poduszkę finansową, trzeba się zmusić do działania i kombinować, czas przestać patrzeć na te kilka procent najbogatszych i zająć się sobą
  • Odpowiedz
@JackBauer666: Przez co zapłacisz nieco niższy podatek. To tyle. Ale żeby zapłacić niższy podatek to najpierw trzeba zarabiać dużo więcej, niż płaca minimalna :) A koszt raty ponosisz Ty, a nie państwo czy św. Mikołaj.
  • Odpowiedz