Wpis z mikrobloga

#komputery #kartygraficzne #pytaniedoeksperta #kiciochpyta

Kupiłem używkę na allegro kartę Sapphire Pulse Radeon RX 6600 8GB od sprzedawcy DSIT_Shop, którego poleca 99,8% kupujących, a w ostatnich 12 miesiącach miał 522 oceny pozytywne i jednego negatywa. Sprzedawca dał 6 miesięcy gwarancji rozruchowej na tę kartę. Niestety po zamontowaniu jej w komputerze ekran od czasu do czasu pomrugiwał, a dziś zauważyłem na tapecie pulpitu kwadratowe artefakciki. Jakieś sugestie? Wcześniej korzystałem z grafiki w procesorze, ale zachciało mi się czegoś lepszego (a jestem ograniczony wielkością płyty - Gigabyte Aorus B450 PRO WIFI, a płyta jest ograniczona wielkością obudowy).

I wreszcie pytanie - czy powinienem zwrócić tę kartę?
Poza śmieciami na ekranie i pomrugiwaniem niczego więcej nie doświadczyłem, co imo jest i tak za dużo. Może wcześniej zrobić jej jakieś testy, jeśli tak, to jakie - jestem bojówka Playstation i na komputerze grałem baaardzo dawno temu. Ostatnio jednak Sony coraz bardziej mnie irytuje i stąd taka decyzja.

Proszę głównie o poważne odpowiedzi, chociaż smieszkipozakontrolo też są mile widziane
Grothar - #komputery #kartygraficzne #pytaniedoeksperta #kiciochpyta

Kupiłem używkę ...

źródło: artefakciki

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Sprzedawca dał 6 miesięcy gwarancji rozruchowej na tę kartę.

jak nie zawarł klauzuli o wyłączeniu rękojmi to możliwe, że dał wiećej niż by chciał ( ͡º ͜ʖ͡º)

chociaż jak ma działalność a Ty nie to i tak zdaje się nie muzę jej wyłączyć więc reklamujesz nie z tytułu gwarancji tylko rękojmi
@Grothar:
  • Odpowiedz
@L3gion: To prawda, ale mimo wszystko masz gwarancję producenta przynajmniej, a przy GPU robi to różnicę, sam bym wolał coś lepszego z pewniejszego źródła niż allegro, ale że już zakupiłem z takowego to nie potrzebuję :)
  • Odpowiedz