Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@r5678: Zakup nieruchomości to bardzo ważna rzecz, powiedziałbym, że jednak istotniejsza niż zakup bułek, które łatwo zastąpić jednorazową decyzją. Mieszkanie/dom jest ośrodkiem Twojego życia - tutaj śpisz, jesz, relaksujesz się, wychowujesz dzieci, budujesz realcje z partnerem, często również pracujesz. Komfort zamieszkania jest dalece ważniejszy niż komfort pracy. A drugi aspekt jest taki, że większość mieszkań kupowanych jest w kredycie, więc nawet zakładając ten optymistyczny średni czas spłacania kredytu wynoszący około
  • Odpowiedz
@r5678: no nie wiem, ja uwazam ze to calkiem wazna sprawa dla funkcjonowania kraju zeby kazdy pracujacy obywatel mial miejsce do spania, gotowania, odpoczynku i rozrywki. Idealnie jakby to miejsce bylo jego na wlasnosc tak szybko jak to mozliwe, co wplywa pozytywnie na rynek pracy, oraz jakby te mieszkania mialy adekwatny do ilości ludzi którzy w nich mieszkają metraż - nie powinno być tak że rodzice dzieci które beda pracowac
  • Odpowiedz
@r5678 niesamowite, że ktoś interesuje się rynkiem nieruchomości. Poczekaj jak się zaskoczysz jak dowiesz się , że ludzie interesują się też spółkami na giełdzie. wyobrażasz to sobie? Nie mają własnych firm ani nie zamierzają założyć, a interesują się firmami randomowych ludzi! śmiechu warte!
  • Odpowiedz
A ty odkładałeś 2 lata na wkład własny żeby po 2 latach okazało się że potrzebujesz kolejnych 2 lat odkładania i potem znowu okazało sie że masz za mało?
W międzyczasie nie trafiło Ci się dziecko w drodze i okazuje się że przydałby się dodatkowy pokój ale w dużym mieście wynajem takiego metrażu to koszt taki że już niewiele odłożysz?
Nie byłeś w sytuacji że za wynajem płacisz 3000 kiedy rata kredytu
  • Odpowiedz
  • 0
@GomiGomi: No ktoś spłaca kredyt, no ale po co o tym dyskutować i spuszczać że się zdrożeją stanieją i tak przez lata. No absurd.

Jak kupuje samochód to nie dyskutuje o tym czy ceny aut spadają czy maleją albo czy rząd wprowadza dopłaty itp, bo auto już kupiłem więc co mnie to obchodzi?
  • Odpowiedz
@r5678: na wykopie taka demografia, że wielu osób ten temat dotyczy i interesuje. Jak zaczniesz się rozglądać za nieruchomością, to zobaczysz, że to nie jest coś co się ogarnia w miesiac (no chyba, ze masz zero wymagań). Niektórzy szukają wymarzonej działki lub mieszkania latami, inni latami zbierają na wklad własny. Jeszcze inni mają dzieci i martwią się, czy będzie jest stać na mieszkanie za parę lat.
  • Odpowiedz