Wpis z mikrobloga

#gastronomia w tym kraju totalnie już p----------o, u mnie w małym mieście pierogi ruskie z pierogarni skoczyły z 20 na 30 zł w przeciągu zaledwie dwóch lat xD

Jeszcze parę lat temu było mi żal biednych chlip chlip gastroprzedsiębiorców, ale teraz jestem zdania że bańka nadmuchała się już tak bardzo, że czas na wielki reset na tym rynku i masowe zdychanie lokali z żarciem - ostaną się w dużej mierze tylko te, które faktycznie czymś się bronią

W ogóle, ostatnio miałem okazje dużo jeździć po Polsce i w sumie nie ma już różnicy czy idziesz do knajpy w Wypierdowie w Polsce B czy w Warszawie lub w Gdańsku na starówce xD Ceny są wszędzie wyrównane na absurdalnym, kosmicznym poziomie xD

Generalnie zarabiam sporo lepiej niż jeszcze kilka lat temu, ale mocno ograniczyłem jedzenie na mieście dla zasady - po prostu już w pewnym momencie coś we mnie pękło, jak zobaczyłem jak rozpaśli się w Polsce gastrojanusze xD Dość, dość

#polska #gospodarka #jedzenie
JanuszKarierowicz - #gastronomia w tym kraju totalnie już p----------o, u mnie w mały...

źródło: shutterstock_1239670810-scaled

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@JanuszKarierowicz: kurde, a ja pewnie nie zarabiam sporo, a jem w gastro codziennie xd
jak się tego oduczyć? xD

mnie zmiana ceny z 20 na 30zł zupełnie nie dziwi i nie rusza, jak są dobre i 50 zapłacę xD
  • Odpowiedz
@JanuszKarierowicz: no fajnie by było jakby było taniej ale jak nie ma to co zrobić
oczywiście nie jadam stale w premium knajpach, ale też zwykłe bary, bistro, dania lunchowe, fastfood, cateringi, rzeczy od obwoźników typu ślimak itp
nie pasuje to mi gotować albo jeść prostych rzeczy jak kanapka
  • Odpowiedz