Aktywne Wpisy
PeterWeiss +982
#ciekawostki #medycyna #neurobiologia #silownia
Naukowcy z MIT właśnie odkryli coś fascynującego - nasze mięśnie podczas ćwiczeń wydzielają specjalne substancje (miokiny), które sprawiają, że neurony rosną czterokrotnie szybciej niż zwykle. Co ciekawe, samo fizyczne rozciąganie i ściskanie neuronów przynosi podobne rezultaty. To naprawdę interesujące odkrycie, szczególnie że nikt wcześniej nie zwrócił uwagi na mechaniczny aspekt tego procesu.
W
Ćwiczysz mięśnie, budujesz... neurony: nowe odkrycie z MIT
Naukowcy z MIT właśnie odkryli coś fascynującego - nasze mięśnie podczas ćwiczeń wydzielają specjalne substancje (miokiny), które sprawiają, że neurony rosną czterokrotnie szybciej niż zwykle. Co ciekawe, samo fizyczne rozciąganie i ściskanie neuronów przynosi podobne rezultaty. To naprawdę interesujące odkrycie, szczególnie że nikt wcześniej nie zwrócił uwagi na mechaniczny aspekt tego procesu.
W
mirko_anonim +7
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
6 rok razem, brak oświadczyn i moje zdziwienie. Jestem ciekawa, jak na to spojrzą inni.
Jesteśmy razem 5 lat, oczywiście mieszkamy razem. Przez pierwsze 3-4 rozmawialiśmy o zaręczynach i wiedziałam, że to się pewnego dnia stanie, ale nie miałam parcia. Czułam, ze to musi przyjść samo, nie ma co pośpieszać. Potem przestał podejmować temat. Ja mam poglądy w tych kwestiach tradycyjne. Nie chcę tłumaczyć bez sensu, po prostu
6 rok razem, brak oświadczyn i moje zdziwienie. Jestem ciekawa, jak na to spojrzą inni.
Jesteśmy razem 5 lat, oczywiście mieszkamy razem. Przez pierwsze 3-4 rozmawialiśmy o zaręczynach i wiedziałam, że to się pewnego dnia stanie, ale nie miałam parcia. Czułam, ze to musi przyjść samo, nie ma co pośpieszać. Potem przestał podejmować temat. Ja mam poglądy w tych kwestiach tradycyjne. Nie chcę tłumaczyć bez sensu, po prostu
Komentarz usunięty przez autora
Kiedyś kurtyzana musiała mieć alfonsa, który zgarniał większość hajsu, zarabiając bogactwo na ciele kobiety, jednocześnie dając jej ochłapy. No i taka kurtyzana by zarobić na siebie musiała obskakiwać wielu klientów by z tego wychodziły dobre pieniądze.
No i teraz wjechał żyd z pomysłem OnlyFans, stał się największym alfonsem na świecie zarabiając na prostytucji milionów kobiet, co spowodowało, że może żyć w bogactwie,
Komentarz usunięty przez moderatora
@HasbuIIa: Tutaj problem zaczyna być inny, na przykład coraz więcej damskich gwiazd p---o, onlyfans zaczyna robić z siebie ofiary i narzekać
@tr488u3984fkmv: Tylko, że jest sutenerem. Jak udostępniasz na swojej stronie www z przepisami reklamę dla Winiar to nie jesteś sutenerem.
Zobaczycie co będzie dalej i to myśle w ciągu miesięcy. Św. Graal marketingu. Miłość.
Pewnie
@markhausen ale to nie jest apka do szukania seksu, zatem to nie są kurtyzany, a e-striptizerki co najwyżej
@HasbuIIa: Dosyć płonne są twoje nadzieje
Jak jesteś ulaną, nudną laską to niewiele zarobisz, a co najwyżej najesz się wstydu przed znajomymi i rodziną.
Z resztą, dobry przykład to ta ex Magicala, o której niedługo wszyscy zapomną, a dziewczyna zostanie bez szkoły i z łatką p------------a na całe życie.