Wpis z mikrobloga

@presburger: to jest takie głupie, że nawet nie wiadomo za co się złapać. Zauważ, że ta mapa "pasuje" do mocno zmodyfikowanej Ziemi. Sam Księżyc z filmiku też jest tragicznej jakości, ciekawe dlaczego? Może by się jeszcze okazało, że tak nie wygląda.

Wystarczy spojrzeć na Księżyc przez teleskop. Poszukaj tutaj odbicia Ziemi :)
Antybristler - @presburger: to jest takie głupie, że nawet nie wiadomo za co się złap...

źródło: 18_19_08_pipp_lapl5_ap2285

Pobierz
  • Odpowiedz
@presburger: brednie niesamowite. Tu nie ma do czego odnosić merytorycznie. Aha, z Ziemi widać troszeczkę więcej niż jedną stronę. Ale to są różnice minimalne.
I ciekawe jak ten "nałókowiec" wytłumaczy zaćmienie księżyca i to co wtedy widać?

Jak ktoś coś gada o "firmamencie" to wiadomo, że płaskoziemca. I z nauką nie ma to nic wspólnego.
  • Odpowiedz
  • 3
@CzechoslowackiZwiazekSzachowWodnych: ja to wiem, ale chodzi mi o zbycie tez z filmiku twierdzeniami naukowymi

@presburger Nie warto. Do płaskoziemców i tak nie dotrzesz, bo oni swoje wiedzą i dla nich zawsze będziesz wstrętnym kularzem, który pomaga w utrzymaniu spisku szatana, a z kolei normalni ludzie i tak wiedzą, że to bzdury. Naprawdę, nie warto.
SciFun ich wyjaśnił parę lat temu i, IMO, choćby nie wiem jak się człowiek starał,
  • Odpowiedz
ja to wiem, ale chodzi mi o zbycie tez z filmiku twierdzeniami naukowymi

@presburger: Jeżeli gościu n wstępie, kompletnie bezzasadnie, bez jakichkolwiek argumentów, twierdzi, że nasza planeta wygląda ot tak, jak mu się wydaje, to naprawdę chcesz się wdawać w jego gierki i próbować mu udowodnić, że świat tak nie wygląda? A on co w tym celu zrobił? Powiedział "Bzdura" i to mu w zupełności wystarczy.

Co do Księżyca, ty
  • Odpowiedz