Wpis z mikrobloga

Niedawno kupiłem sobie opaskę do liczenia kroków z myślą, że może mnie to jakoś zmotywuje do spacerów. Jednak jak nie zmuszę się żeby wracając z pracy wysiąść dwa albo trzy przystanki dalej, to ni chooya nie jestem w stanie się zmusić żeby iść na spacer. Jedynie jak muszę iść do sklepu po coś konkretnego, albo do paczkomatu to jestem w stanie wyjść z domu, ale w innym przypadku nie ma szans. Dwa dni próbowałem się zmusić żeby iść do sklepu po cokolwiek i na samą myśl odechciewa mi się nawet siedzieć na krześle i najchętniej to poszedłbym spać.

Noszenie opaski jednak uświadomiło mi, że jestem w permanentnym stresie i z podwyższonym tętnem (najmniej 81 a tak to cały czas w okolicach 100, nie wiem czy to źle czy bardzo źle ale chyba trochę za dużo). Jestem tak często w stresie nawet siedząc i teoretycznie będąc spokojnym, że stres jest moim podstawowym normalnym stanem i przestałem to zauważać jako coś niezwykłego, a to pewnie sprawia, że jest mi ciągle źle. Oczywiście jeśli takie pomiary opaską chociaż w przybliżonym stopniu oddają rzeczywisty stan.
#przegryw
DoktorNauk - Niedawno kupiłem sobie opaskę do liczenia kroków z myślą, że może mnie t...

źródło: hlg

Pobierz
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@DoktorNauk jakie bmi? :] zapewne przez ulanstwo serducho musi nawalac jak glupie zeby odżywić te zwały tłuszczu a sobie ubzdurales jakis stres ojejqu jejqu, jaki zestresowany
  • Odpowiedz
  • 1
@ProstyHuop: Nie wiem, musiałbym iść do lekarza żeby mi wszystko zbadali. Zawsze jak jestem i bada mi ciśnienie to mówi że podwyższone i pyta czy stresuje mnie wizyta, ja mówię że tak i odpuszcza temat. Kobita pewnie myślała że mam po prostu stres chwilowy a ja chyba mam permanentny stres i wysokie ciśnienie.
  • Odpowiedz
@DoktorNauk spora niedowaga, wrecz anemia również może miec wpływ na prace serca, natlenienie np obniżony poziom hemoglobiny może powodować szybkie męczenie i szybka pracę serca. Jesli nie masz nadwagi to zalecam zrobic morfologie. Moze też być tak że masz taki puls i o. Na ten "stres" z opaski nie patrz.
  • Odpowiedz
kupiłem sobie opaskę do liczenia kroków z myślą, że może mnie to jakoś zmotywuje do spacerów

@DoktorNauk: no i spróbowałeś czegoś i okazało się że nie pomaga. Nie szkodzi, po prostu szukaj innej motywacji do ruchu, w końcu znajdziesz coś co działa
  • Odpowiedz