#xtb #gielda Wlasnie dostalem emaila z XTB ze 26.08 wchodzi 2FA. Ostatnia szansa zeby zalapac sie na tanie akcje, bo pociag niedlugo odjezdza ( ͡°͜ʖ͡°)
@JaTobieTyMi fundamentalnie nic to nie zmienia, może i jest tanio obecnie, ale po tym jaki cyrk ostatnio był po jednej informacji, to wcale nie są akcje pewniaczki
Ostatnia szansa zeby zalapac sie na tanie akcje, bo pociag niedlugo odjezdza ( ͡°͜ʖ͡°)
@JaTobieTyMi: ale to na pewno nie z powodu 2FA, bo sądzę że większość klientów ma w to wywalone, raczej nikt nie przekona się do usług xtb lub z nich zniechęci bo nie ma 2FA xd
@zeszyt-w-kratke: Dla mnie to wazna kwestia, trzymam troche grosza tam i to mnie najbardziej boli ze ktos znajac tylko haslo moze wejsc i na pale poustawiac zlecenia. Wrecz krytyczna czmeu wciaz czesc srodkow trzymam w mbanku.
@golomb13: Nie jest tak źle, mnie trochę uspokoiła odpowiedź supportu:
W ramach dodatkowego zabezpieczenia poinformuję, że przy potencjalnej wypłacie jest konieczność potwierdzenia kodem SMS wysłanym na nr telefonu przypisany do rachunku. Ponadto, potencjalna zmiana nr rachunku bankowego do wypłat również jest poprzedzona koniecznością potwierdzenia.
@JaTobieTyMi: wchodzi 2fa ale przy okazji kasują aplikacje desktopową i zostaje tylko webowe g---o podatne na luki w przeglądarce xD stąd potrzebne 2fa. xd
Wlasnie dostalem emaila z XTB ze 26.08 wchodzi 2FA. Ostatnia szansa zeby zalapac sie na tanie akcje, bo pociag niedlugo odjezdza ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dwa dni czytam o tym i w mojej skrzynce pusto :D
@JaTobieTyMi: ale to na pewno nie z powodu 2FA, bo sądzę że większość klientów ma w to wywalone, raczej nikt nie przekona się do usług xtb lub z nich zniechęci bo nie ma 2FA xd
źródło: Capture
Pobierzźródło: image
Pobierz@golomb13: gapa :)
"07:14 (2 godziny temu)"
W ramach dodatkowego zabezpieczenia poinformuję, że przy potencjalnej wypłacie jest konieczność potwierdzenia kodem SMS wysłanym na nr telefonu przypisany do rachunku. Ponadto, potencjalna zmiana nr rachunku bankowego do wypłat również jest poprzedzona koniecznością potwierdzenia.
Ale jak wprowadzają 2FA to jeszcze lepiej.
Nie opłacało?
Platforma zawsze generuje koszta, zawsze.
Mendy tną koszty i tyle