Wpis z mikrobloga

• 14
@jacos911: najciekawsze, że kawalerkę można tam wynająć za 3k ze wszystkim (2 pokoje za 4k)

@WielkiPowrut88 to osiedle jest symbolem WIELKIEJ POLSKI BETONOWEJ 2018-? (Ceny od tego momentu 6->16k). Stężenie betonu na m2 jest tam rekordowe, polecam spojrzeć na zdjęcia z dronów. Na żywo jeszcze bardziej przerażające. Infrastruktura tam praktycznie nie istnieje, transport publiczny tak samo.
  • Odpowiedz
  • 7
@pamareum: za rok będziemy wspominać jak tanio było w 2024 i jak wygrali życie Ci co wzięli po 17k/m2 czyli za pół darmo.
  • Odpowiedz
@Ma1: w dużych miastach pewnie tak. Na prowincji już masz całą masę mieszkań za 5k/metr i mniej, tylko dziwnym trafem nikt ich nie chce kupić. Zupełnie jakby aspiracje społeczne grały tu jakąś rolę.
  • Odpowiedz
  • 2
@Ma1: jakiś czas temu spotykałem się z laską, lvl 27 która kupiła na tym osiedlu kurnik w 2021. Pracownica średniego szczebla w korpo, do wkładu własnego i wykończenia pewnie rodzice dorzucili. Wygrała życie.

@julian351 Polska przechodzi właśnie największą w historii transformację społeczno-gospodarczą w postaci masowej migracji z średnich, małych miast i wsi do aglomeracji. Jest to model anglosaski, w którym młodzi mieszkają w centralnych dzielnicach dużych miast, a w
  • Odpowiedz
@julian351 bo jak ktoś kończył studia i jest specjalistą w swojej dziedzinie to teraz wracając na prowincję nie znajdzie pracy, ot marnowanie potencjału. Już widzę jak biotechnolog wraca do Bździna mniejszego pracować w sklepie lub w najlepszym przypadku pracować w szkole jako nauczyciel. Jest jeszcze możliwość dojazdu do większego miasta, ale tu uwaga, problem jest ze zbiorkomem, a świat idzie w kierunku wypychania samochodów z miast. Może i zapłacisz mniej za
  • Odpowiedz
  • 4
@Chuopijak: nie musisz mi tego mówić. Byłem i widziałem na żywo, coś strasznego

@deziom Oddanie Q1 2027. Ciekawe po ile wtedy będzie m2 (ale już chyba z rynku wtórnego, bo niewiele miejsca zostało)
  • Odpowiedz
@pamareum: kto sie pcha na ursus za 16k, jak za podobne ceny jest chrzanow albo kamionek. Tym bardziej, ze oddanie w 2027, a pewnie na poczatku lat 30. maja zaczac remont srednicy xd
  • Odpowiedz
  • 2
@wafel14: no to dobrze zrobiła, bo teraz by musiała ponad 50k więcej dać

@kinlej Na powiślu metr kosztuje powyżej 20k, to jest inny segment klientów. Ursus to typowa warszawska klasa średnia single lub pary z psieckiem
  • Odpowiedz
@pamareum jako osoba mieszkająca w Ursusie od urodzenia nie mogę ogarnąć kto tam kupuje za takie pieniądze - wyjazd zakorkowany prosto w gówniane aleje Jerozolimskie. SKM/km jeździ jak i kiedy chce. A do tego bloki na starych zakładach gdzie olej leciał hektolitrami w ziemie
  • Odpowiedz
  • 0
@czuczer: jak mieszkasz to widzisz sąsiadów przecież. Klasyczna warszawska klasa średnia, gdzieś przecież muszą mieszkać. W tej cenie po lewej stronie Wisły nic innego nie kupią
  • Odpowiedz