Wpis z mikrobloga

Wczoraj byl jakis wpis jak tu przezyc za srednia krajowa, ze to ujma dla czlowieka i jakis wykopek zaczal wyliczac, ze tu wynajem mieszkania to x, na jedzenie y rachunki z itd. Ale najbardziej mnie #!$%@? jak do miesiecznych kosztow zaczal doliczac buty za 500zl bo jakies lepsze czy garnitur za 1700, nie mowiac juz o kosztach za paliwo 1000zl/miesiac xD #!$%@?, zeby tankowac za tysiaka co miesiac musialbym robic orzebiegi rzedu blisko 2kkm. Zarabiam nieco mniej niz dwie srednie krajowe a dupa mi peka jak musze 400zl na buty wydac z raz na dwa lata a ten to do miesiecznych kosztow wliczal xD

Ludzie zrozumcie w koncu, ze jak zarabiacie okolice sredniej to wynajmujecie pokoj a nie mieszkanie, buty kupujecie za 100-200zl a nie za 500 a jezdzicie zbiorkomem albo ekonomiczna fabia a nie 30letnim v8 xD i wtedy odlozycie nawet pol wyplaty jak sie postaracie. W dupach wam sie poprzewracalo od konsumcjonizmu i pogoni za wydawaniem pieniedzy na rzeczy na ktore was nie stac i chcecie zyc jak ludzie bogatsi nie majac ku temu predyspozycji
#oswiadczenie #oswiadczeniezdupy #pieniadze #zycie #zarabianie i w sumie troche #przegryw xd
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ZielonyRozpustnik: ale się zesrałeś... Niech każdy żyje jak chce. Chcą biedni żyć jak bogaci to niech żyją. Ja jednak wolę w drugą stronę. Mimo, że mogę sobie co miesiąc kupić koszulkę za 300zł to wolę za 100 bo 300 to dla mnie frajerstwo za kawałek szmaty.
  • Odpowiedz