Wpis z mikrobloga

@GdzieJestBanan pokroić papryczki w talarki razem z nasionami wlozyc do słoików np. 200ml
Z cebulą, ząbkiem czosnku, grubo mielonym pieprzem i gorczyca i zalać gotujaca sie zalewa octowa. Taki sloik zakrecamy i obracamy do gory dnem. Nic nie pasteryzujemy słoiki zamkną sie same a dzieki temu papryczki będą chrupiące

Gdyby ktoś chciał urozmaicić przepis można w sklepie kupić przerozne przyprawy np
Curry, meksykanska burito, tajska, i jakie tylko pasują. Dodać po
  • Odpowiedz
@Rembrant: A, dzięki, bo sobie tak od kilku minut zieję ogniem. Narzeczona mnie pyta, co to są te czerwone papryczki, a ja biorę sporego gryza mówiąc, że to po prostu bardziej dojrza.... OK K---A TO NIE JEST JALAPENO. xD
  • Odpowiedz
@Rembrant kurde to ile jest już tych hybryd o SHU większym niż California Reaper? Ja zatrzymałem się przy jednej czy dwóch odmianach, ale nie miały jeszcze nawet nazw konkretnych.
  • Odpowiedz
@GdzieJestBanan: tez kiedys trafilem jakas zolta dluga, i se mysle "kurla znowu jakies czili banana pepper dla dzieci". O------m na dwa gryzy i godzine palilo mnie jak wrzatek (albo nudle samyang x2) + projektowalo mi na zatoki od czola jakbym mial leb w zgniatarce XD
  • Odpowiedz
@eric2kretek No u mnie ostrość zaczyna się przy czymś w rodzaju habanero - wszystko poniżej jest najwyżej pikantne (rodzina mnie nienawidzi), więc tutaj musiało być coś w tej okolicy albo nawet wyżej, bo faktycznie solidnie przypiekło i na kilkanaście minut wyłączyło mnie z życia xD Pójdzie jako mix do jednego słoiczka. Albo jakiś sos z niej zrobię.
  • Odpowiedz
@GdzieJestBanan: ja musialem wtedy jakies nakoksowane zolte cayenne napestkowane w srodku trafic XD Bo nie powalaja jakos w SHU, a zajadam sobie czesto piri-piri ktore piecze tylko z 5-10minut z p---r fejsem na twarzy XD Tak dlugo mnie nic jeszcze nie trzymalo z tych klasykow do 350k. Sztylety w mozgu na ponad godzinke XD
  • Odpowiedz