Wpis z mikrobloga

• 3
@i-marszi: Jeśli związki partnerskie nie będą obdzierać mężczyzny z połowy majątku w razie jego zerwania, jak to robią chociażby obecne małżeństwa, to byłbym za wprowadzeniem ich jak najszybciej. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Kalifornix
O inkuzywnosci, przecież oburza Cię fakt braku inkuzywnosci u lewaków. Myślę że prawaki jak chcą być inkluzywne to mogą przestać spamować tag przypadkowymurzyn
  • Odpowiedz
  • 3
@i-marszi: Mnie oburza hipokryzja lewaków, a nie rzekoma inkluzywność (jak chcesz wiedzieć dlaczego jest rzekoma, to zerknij na wanghoia z OP). Myślałem, że to "prawaki" nie są inkluzywne?
  • Odpowiedz
  • 2
@i-marszi: Więc skoro wy nie jesteście w stosunku do nich inkluzywni i tolerancyjni (a nie jesteście, co potwierdza cała powyższa nitka) i nie szanujecie własnych reguł, to dlaczego oni powinni być w stosunku do was inkluzywni i tolerancyjni?
  • Odpowiedz
  • 1
@i-marszi: A wy niby uznajecie? xD Skoro nietaktem byłoby dla was wobec "nas" być tolerancyjnym czy inkluzywnym, to dla nas nietaktem byłoby was traktować jak istoty ludzkie. Do takiej logiki sprowadza się wasza projekcja. Jak pokazuje wysryw wanghoia nie tylko "my" nie uznajemy tolerancji i inkluzywności. Wy też, jeśli to dla was aktualnie wygodne. Zdecydujcie się: albo pełna równość, albo hierarchia. Oba te systemy mają swoje wady i zalety.

W równości niezależnie od płci będziesz miał równe prawa. I to nie jest zły system.
W nierówności będziesz miał inne prawa w zależności od tego, jakiej płci się urodzisz i jakie wobec tego będą wobec ciebie oczekiwania. Ten system również nie jest zły i funkcjonował od tysięcy lat.

W pierwszym przypadku wypadałoby, żeby za równymi prawami szły równe obowiązki. Ale panie nie chcą równych obowiązków.
  • Odpowiedz
@wanghoi: ojojojoj, a co to się stało, neuropek się spłakał i spruł się do moderacji, bo tylko zadałem pytanie co do zawodu jego matki? Co jest chamskiego w zapytaniu o rodzinę i zawód matki neuropka? Pytam na serio.
  • Odpowiedz
@wanghoi: ale to było zwykłe pytanie, w czym masz problem :))) Skoro tylko zapytałem, to nie znaczy, że to co powiedziałem musiało być prawdą - więc dlaczego od razu się sprułeś jak typowa 60 do moderacji?
No i nie odpowiedziałeś na drugie pytanie - jak pisiory robiły referendum, to pewnie gardłowałeś, że pytania są tendencyjne, co nie?
  • Odpowiedz
@wanghoi: ale ja dalej nie wiem w czym masz problem :) Skoro to było tylko pytanie, to mogłeś odpowiedzieć tak albo nie, zamiast od razu się obrażać nie wiadomo o co :)))) No i pytam po raz trzeci - jak pisiory robiły referendum, to pewnie gardłowałeś, że pytania są tendencyjne, co nie?
  • Odpowiedz