Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#chudnijzwykopem #oddchudzanie przy bmi 31.85 opłaca się inwestować w jakieś klimaty typu balonik, pas lub zmniejszenie żołądka? od zawsze jestem zalana, przez większość życia była to chorobliwa otyłość drugiego/trzeciego stopnia i bmi w okolicy 43. w 2021/2022 osiągnełam moją najniższą wagę i było to jakieś 3 kilo mniej niż teraz. potem znowu się trochę bardziej ulałam, ale nie jakoś skrajnie, jakieś 8-10 kilo i aktualnie ponownie to zrzuciłam. ćwiczę siłowo i mam obecnie bardzo dobrą redystrybucję tłuszczu, chyba przez masę mieśniową, nikt nawet z lekarzami na czele nie daje mi tyle na ile ważę i na szczęście to nie kwestia lizodupstwa. z wiekiem to się może zmienić i no raczej chciałabym zjeść na stałe chociaż w okolice zdrowego bmi/lekkiej "nadwagi" i nie przejmować się wachaniami masy ciała. jest sens pójść na skróty czy może lepiej próbować organicznie?

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 2
Ja zbilam 43kg. Deficyt kaloryczny, post przerywany, 10k kroków dziennie i trening siłowy :) ale przede wszystkim wszystko w głowie siedzi
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Ja z BMI 34,79 zszedłem do normalnego bez żadnych kombinacji, bo jak się okazało największy problem był w głowie. Po prostu lubię dużo jeść i sobie podżerać między posiłkami.
Niestety pomimo spadku wagi problem mentalny pozostał i cały czas muszę z nim walczyć, trochę go oszukuję przez picie większej ilości płynów a jak już muszę coś zjeść to wybieram coś co ma najmniej kalorii.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): Nie słuchaj tych wszystkich gotowych porad bo one mogą ci zaszkodzić, musisz poznać swój organizm w jakim cyklu jest i jakie objawy daje, wtedy sama se dobierasz plan na życie. Stan psychiczny to podstawa od której zależą takie rzeczy, jeżeli twój stan psychiczny ciągle blokuje organizm to czego byś nie robiła i tak będziesz puchła i będzie nawet gorzej, a ci co piszą że wystarczy ograniczyć kalorie to
  • Odpowiedz
Myślę,że lepiej schudnąć naturalnie poprzez zmianę nawyków, bo inne schudnięcie załatwia na jakiś czas problem wagi, ale jeśli masz problem w głowie, zajadanie emocji, to po jakimś czasie znowu będziesz tyć, bo ten problem nie był ogarnięty.
  • Odpowiedz