Wpis z mikrobloga

Jestem w Hiszpanii w Walencji na najbardziej turystycznym w tej okolicy nadmorskim bulwarze La Patacona.

To rachunek za obiad dla 2 osob w restauracji przy bulwarze skladajacy sie z: grillowane świeże kalmary z gotowanymi warzywami, grillowany cały filet z kurczaka z frytkami i jajkiem sadzonym, 0.5l coca cola.

Suma 17,3€ = 74 PLN

Ha tfu na polackie gastro, w tej cenie w Mielnie mógłbym szukać najwyżej gofra…

#gastronomia #hiszpania #podrozujzwykopem #podroz #gospodarka #ciekawostki
dlaczego_michau - Jestem w Hiszpanii w Walencji na najbardziej turystycznym w tej oko...

źródło: Zdjęcie z biblioteki

Pobierz
  • 333
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@saco: Też tam jadłem we Wlorze - 17€ za posiłek dla trzech osób (przystawki, dania główne i karafka wina plus dolewka z plastikowej butelki żebyśmy nie siedzieli o suchym pysku po posiłku). Albania to zupełnie inna bajka :)
  • Odpowiedz
Mieszkam w Hiszpanii ogólnie jest nieco taniej niż w Polsce za to jeśli chodzi o zarobki to średnio dziennie 150-180 eur za elektrykę biorę co i tak jest dla nich tanio. Na zdjęciu ceny benzyny na stacji
thunder_joe - Mieszkam w Hiszpanii ogólnie jest nieco taniej niż w Polsce za to jeśli...

źródło: IMG_3648

Pobierz
  • Odpowiedz
@dlaczego_michau: Pytanie jeszcze czy było smaczne. Bo faktycznie w Hiszpanii mozna tanio zjesc ale z jakością róznie bywa. Z wielkością porcji również. Faktycznie wybór tanich miejsc jest większy niż w PL ale za coś dobrego płaci się podobnie. Jak masz super farta i trafisz w dobre miejsce gdzie jest dobrze i tanio to faktycznie jest trochę taniej ale nie przesadzałbym, że znowu jest tak super. Generalnie jedzenie w całej europie
  • Odpowiedz
wlasnie wrocilem z gdansk/ sopot, obiad dla 3 osob z napojami ~200zl, zaznacze jedynie ze to nie byly najtansze lokale, pewnie cos by znalazl w nizszej cenie
  • Odpowiedz
@dawid121213 zależy czego szukasz. Względnie tanio i typowo po czesku (dużo i tłusto) dalej można zjeść np na Žižkově - restauracja u houdků dzienne menu do 200czk (34pln) lub z karty danie +side dish za 200-300czk - odwiedzam od 10 lat przy każdej okazji jak jestem w Pradze, gwiazdki Michelin bym nie dał ale typowo czeski klimat - ja lubię. W podobnym tonie blisko stacji metra jest też restauracja u parlamentu.
  • Odpowiedz
@pomidorowymichal1: Co ty gadasz że we Włoskim lidlu jest taniej? Piwo włoskie 0.99e, mleko 0.99e, np. energetyk lidlowski 0.65e - u nas 1.79 i to jest doskonały przykład różnicy cen - wszystko 30% droższe. Obiad w knajpie, pizza/spagetti 10 za margaritę, coś lepszego 14e, makaron 12-14e, cola 4e, butelka wody 0.75 4-5e, do wszystkiego trzeba doliczyć koperto 2e miniimum, a raz płaciłem nawet 5e. Lody 1 gałka 2/3e. 3 gałki
  • Odpowiedz
@marcinesz: KEBAB Stodoła z: Poznań ul. Półwiejska - coś a'la poniższy obrazek + do tego schweppes tonic cytrynowy, z lodówki, butelka plastikowa chyba 0.5 - jedna osoba - 48.98 - tak około 11.45 euro.

Trzeba się z fiutem na rozumy zamienić za płaci 50 zł za jakiegoś gównaniego kebsa :)
  • Odpowiedz