Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Nieźle kogoś poniosło, otwierałem konta w praktycznie każdym banku dla promocji, ale z taką ilością pytań spotkałem się tylko w ING. Bank zaczął się bawić w urząd skarbowy xd
#ing #bank #banki

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

mirko_anonim - ✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Nieźle kogoś poniosło, otwierałem konta w pra...

źródło: IMG-1294

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: ja miałem tam przez wiele lat wpływy z umowy o pracę, a i tak musiałem się tłumaczyć skąd pochodzą pieniądze na moim koncie. Z rozmów z ludźmi wiele osób też o tym wspominało, więc nie jest to odosobniony przypadek. @rtg_ co nas zwykłych klientów obchodzi, że pozwalali prać pieniądze i dlaczego to my się mamy im spowiadać ze wszystkiego, a nie odwrotnie. Może przy zakładaniu konta klient też
  • Odpowiedz
Może przy zakładaniu konta klient też powinien wymagać przedstawienia historii banku i czy jego dochody są legalne?

@lucash9: jak osoba jest o podwyzszonym ryzyku, to tak, sprawdzaja dodatkowe rzeczy (nie tylko ten bank)
  • Odpowiedz
jak osoba jest o podwyzszonym ryzyku

@rtg_: ziom jeśli ja jestem o podwyższonym ryzyku to serio nie mam pytań do tego banku więcej, bo chyba trudno o nudniejszego klienta, który ma comiesięczny wpływ od pracodawcy i praktycznie wszystko opłaca kartą. Wszyscy znajomi, którzy byli weryfikowani tak samo jak ja też podobnie 100% przychodów z umowy o pracę i nic ponadto. To jest faktycznie podejrzane ...
  • Odpowiedz