Wpis z mikrobloga

• 8
@xdTM

Przyjmijmy łącznie 7.5 metra na łazienkę, kuchnie i przedpokój. Przy 5 pokojach daje to zawrotne 7.5 metra na studenciaka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Kibicpl: ale mam nadzieje że łóżka piętrowe wstawił, żeby nie marnować powierzchni najmu?
also jakby wstawił do każdego pokoju czajnik elektryczny, wiadro i butle wody to mógłby wołać 1600, bo pokój z bezpośrednim aneksem łazienkowym i kuchennym.
  • Odpowiedz
wolny ryneg sam wszystko ureguluje, głupcze ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@jfrost
zapomniałeś o taki detalu jak dopłaty do kredytow z kieszeni społeczeństwa. To jest G---O, a nie wolny rynek.

Mam nadzieję że zapomniałeś, a nie tak poporsotu bzdury opowiadasz. Chyba nie jestes głupcem prawda?
  • Odpowiedz
@jfrost: @xdTM Słuchajcie, taki patowynajem to nie jest nic nowego. W II RP (tak idealizowanej tu i ówdzie) problem z mieszkaniami w miastach (i w ogóle z mieszkaniami) był do tego stopnia że np. rodzina wynajmowała od kogoś pokój, od tej rodziny kilka osób wynajmowało łóżka w tymże pokoju a jakiś obcy gość a od tych łóżkowych kiedy ci byli w pracy wynajmowali łóżko na godziny. Jak ktoś oglądał
  • Odpowiedz
  • 3
Teraz czekamy na dopłatę 600 do wynajmu i z 1400 odstępnego w magiczny sposób robi się 2000 zł za pokój ( ͡° ͜ʖ ͡° )*:
  • Odpowiedz
@Kibicpl: chciałbym zobaczyć rozkład tego mieszkania... serio to by było ciekawe bo jeszcze trzeba gdzieś upchnąć łazienkę, kuchnie i coś w stylu przedpokoju
  • Odpowiedz
@Kibicpl: Ja p------e. To jest w ogole legalne? Mieszkam w DE i tutaj jest minimum metrazu na jedna osobe, cos kolo 10-11 metrow chyba... Sama mieszkam na 45m2 i jak sie chlop do mnie wprowadzil to juz jest ciasno i nie ma gdzie rzeczy trzymac, nie wyobrazam sobie czegos takiego
  • Odpowiedz