Wpis z mikrobloga

czy mozna zostac programistom bez studiow? ucze sie juz 3 tygodnie i teraz nagle moj znajomy programista (magister) mi mowi ze marnuje tylko czas bo najpierw robi sie dyplom a potem zaczyna praktyke

#programowanie #programista15k
  • 42
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

bez studiów pewnie nie zostaniesz jakimś niesamowitym orlem bo studia przekazują jakieś podstawy matmy fizyki itp

@Linnior88: matma która jest na studiach generalnie dzieli się na:
- analizę, która jest fundamentalnie niekompatybilna z programowaniem,
- algebrę, która akurat jest kluczowa w wielu miejscach w IT, tylko że jeżeli już jej używasz jako programista to prawdopodobnie pracujesz w NSA albo coś robisz katastrofalnie nie
  • Odpowiedz
szcze nie widziałem żeby ktoś był dobry z matematyki czy fizyki i uczył się na własną rękę bo hurr durr są kursy w necie xD

@dobry-informatyg: LOOOOL. Jeszcze nie widziałem kogoś kto był dobry z matematyki i fizyki (... w sumie z czegokolwiek) i tę wiedzę wyciągnął ze szkoły :D Widać, że dobry to ty z niczego nie jesteś.
  • Odpowiedz
@cebula_prazona: oczywisty troll... Post o programowaniu, grube błędy ortograficzne i zaczepny charakter tezy. Michau - postaraj się bardziej, bo te bejty nabijające unikalne wejścia robią się już nudne. 1/10, bo odpowidziałem.
  • Odpowiedz
i tę wiedzę wyciągnął ze szkoły :D Widać, że dobry to ty z niczego nie jesteś.

@LifeReboot: ty również, nawet nie potrafisz zrozumieć tego, co czytasz xD. Ja napisałem, że dla każdego kto jest w czymś dobry, naturalna ścieżka prowadzi przez szkołę, a nie że to dopiero tam staje się wybitny xD. Zabłysnąłeś jak neon nad burdelem xD.

Widać, że dobry to ty z niczego nie jesteś.

no popatrz, mi
  • Odpowiedz