Aktywne Wpisy
ciemny_kolor +206
Czemu ludzie, głównie kobiety, mają taką niepohamowaną wolę ględzenia o byle czym, byle by ględzić? Chcesz w spokoju popracować, to nie, musi mielić ozorem. Nawet opowie o każdym źdźble trawy jakie mijała w drodze do pracy, bo nie wysiedzi 5 minut bez gadania. I to pomimo zwracania uwagi że musisz się skupić, to nadal mieli ozorem.
#pracbaza #zalesie
#pracbaza #zalesie
OBAFGKM +403
hej wykopki, podpowiedzcie proszę, ze swoich doświadczeń najlepiej, jakiego operatora wybrać? bo w związku ze zmianą mieszkania muszę sobie ogarnąć na nowo sieć. W budynku mam sporo dostawców, wg. internet.gov.pl jest tam #orange #play #polkomtel #netia czy #tmobile, ale nawet jakieś takie widma (dla mnie) jak firmy #inea czy #rfc oraz #zinet
Zależy mi na stabilności dostępu oraz na publicznym adresie IP. Chciałbym aby modem/router był możliwie przezroczysty bo sieć domową chcę mieć opartą na moim dotychczasowym, niezłej klasy routerze. Na ten moment wiem, że Play daje ONT, Orange droższe o 20zł za tą samą prędkość nie. W Orange jest publiczne IP, a na Playowy sprzęt słyszy się sporo narzekań (czy światłowodowy to nie wiem, bo oni mają przecież też jeszcze sieć po UPC, czyli na kablach tv)
@M4ciek: Wydaje mi się, ze w lokalach ze Światłowód Inwestycje Play daje teraz nie ten swój router Play Box Net, tylko HUAWEI OptiXstar K562 (nie mam pojęcia, czy to zmiana na lepsze).
Każdy z operatorów może działać na zewnętrznym ONT, różnica jest taka, że T-Mobile i
Jeśli w PLAYu przyjdzie instalator to też jest OK, pytanie czy zainstaluje ONT tam gdzie ja chcę, a nie gdzie mu wygodnie.
Co do swojego sprzętu to chodzi mi o odpowiedź na pytanie, czy w przypadku posiadania