Wpis z mikrobloga

Ludzie piszą, że jak jesteś młody to musisz się skupić na studiach takich i takich, a innych wogóle nie warto studiować. Albo idź do pracy nabierz dośwadczenia w kierunku takim i takim. Ucz się tego i tamtego. Skup się na relacjach, nawiązuj relacje takie i takie. Nie skup się na związkach. Idź na siłownie. Skup się na pasjach. Albo skup się na imprezowaniu w końcu jesteś młody! Nie marnuj wogóle czasu. Rób to i tamto. A już ma to gdzieś, nie mam już żadnych planów. Nie wiem co mam robić.Czuję tylko frustracje i zdołowanie Mi się nie chce już wogóle żyć na tym świecie
#przegryw #samobojstwo
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@basicname0: Na Reddicie dzisiaj sobie czytałem wątek czy praca korpo zniknie w Polsce, a w komentarzu ktoś napisał, że nawet jak zniknie, ale będziesz zapierdzielał, cały czas się dokształcał to w życiu nie zginiesz.

Eh, to co? Cały czas trzeba się ścigać z innymi szczurami, żeby zarabiać trochę więcej niż minimalna, a jak sobie popatrzysz na świat to tacy politycy żrą ośmiorniczki i żyją w posiadłościach, choć nie mają nie
  • Odpowiedz
@basicname0: Ja tak samo, ostatnie kilka lat walczyłem, w sumie nawet osiągnąłem połowicznie to, co zamierzyłem, ale wszystko inne, na co wpływu nie miałem się sypnęło i finał jest tragiczny. Ta walka z życiem nie ma sensu, bo przyjdzie los i nawet ja coś osiągnąłem, wyszarpałem od świata, to los mi zabrał 2x tyle gdzieś indziej. Teraz czas nie ma dla mnie znaczenia, przegrałem tak czy owak, i nie zależy
  • Odpowiedz
@basicname0: Ja sobie nie tyle nie wyobrażam, co nie chcę nawet tego robić. Zapewne wyglądałoby ono podobnie jak teraz, nadal bym cierpiał, umysł by dalej się degenerował. Na szczęście daj Boże, oby moje serce szybciej padło, niż ten scenariusz miałby się urzeczywistnić.
  • Odpowiedz