Wpis z mikrobloga

jakie polecacie distro głównie pod granie?

@gemil-gremlin: żadne. Za chwilę wrócisz z problemem, że coś ci się nie chce włączyć, a przecież miało działać
Jak już tak bardzo chcesz to zrób dualboota, najlepiej żeby oba systemy były na osobnych dyskach i masz 2 systemy do używania wedle uznania i jeden zapasowy jakby się drugi wykrzaczył
  • Odpowiedz
@Mi_Amas_Linukson: koncepcja flatpakow jest super i mi sie podoba ale jest jedno duze ale - praktyczny przyklad to chrome. Chrome jest w flathubie ale to nie jest od google, choj wie od kogo i teraz jakis typ sobie wchodzi i instaluje przegladarke, z ktorej bedzie pozniej robil przelewy, z jakiegos zrodla nie od google. powinno sie takie programy zwyczajnie wywalac z huba.

jak instalujesz pakiety z repo to jednak tworcom
  • Odpowiedz
Na archu też aktualizacja i czarny ekran dlatego odradzam. Ubuntu u mnie też nie było stabilne

@Mi_Amas_Linukson:

Moze problem jest z uzytkownikiem? zainstalowalem kiedys dla beki archa sprawdzic te mityczne ubicia po aktualizacji i tak dziala cham od dwoch lat nie chcac zdechnac, aktualizowany raz na miesiac, dwa XD ALBO JA COS ZLE ROBIE :(
  • Odpowiedz
@gemil-gremlin: Nobara (Fedora) Bazzite (Fedora) Regata (Opensuse) i samo Opensuse. Manjaro też sobie całkiem nieźle radzi, praktycznie nie czuć że to arch bo rolling, ale... stabilny rolling.

Ubunciaki się strasznie gryzą z Nvidią, ale też ile ludzi tyle opinii. Niektórzy nie narzekają. Najmniej problemów jest oczywiście z Mintem.
  • Odpowiedz
Moze problem jest z uzytkownikiem?

@COVID-21: raczej ze sprzętem. Mam 3 kompy z linuxem, pierwszy to thinkpad, więc zero problemów każdy linux chodzi,, 2 laptop też inttel integra ma wieczne problemy z każdą dystrybucją, którą testowałem i najlepiej chodziło o dziwo majnaro, ale ich aktualizacje pełne były konfliktów, które trzeba było rozwiązywać ręcznie, więc pozbyłem się tego gówna i dałem debiana, który w ogóle nie jest stabilny. I moja stara
  • Odpowiedz