Aktywne Wpisy
m__b +155
Cześć Wykopowicze!
Od początku istnienia Wykopu staramy się, żeby to miejsce było wszystkich przestrzenią do swobodnej dyskusji, gdzie każdy z nas może wyrazić swoje zdanie bez obaw o cenzurę. To dla nas niezwykle ważne, bo to właśnie nasza niezależność sprawia, że Wykop jest takim wyjątkowym miejscem.
Jednocześnie, chcemy aby każdy mógł czuć się dobrze w przestrzeni jaką jest Wykop. Uważamy, że wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka. Dajemy każdemu swobodę wypowiedzi, ale zależy nam na tym, aby używane w dyskusji słowa nie raziły niczyich uczuć.
W związku z tym zdecydowaliśmy się wprowadzić pewne ograniczenia widoczności słów, które uważane są za kontrowersyjne. Mamy nadzieję, że dzięki temu, nawet najbardziej gorąca wymiana zdań nie sprawi, że ktoś poczuje się źle.
Od początku istnienia Wykopu staramy się, żeby to miejsce było wszystkich przestrzenią do swobodnej dyskusji, gdzie każdy z nas może wyrazić swoje zdanie bez obaw o cenzurę. To dla nas niezwykle ważne, bo to właśnie nasza niezależność sprawia, że Wykop jest takim wyjątkowym miejscem.
Jednocześnie, chcemy aby każdy mógł czuć się dobrze w przestrzeni jaką jest Wykop. Uważamy, że wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka. Dajemy każdemu swobodę wypowiedzi, ale zależy nam na tym, aby używane w dyskusji słowa nie raziły niczyich uczuć.
W związku z tym zdecydowaliśmy się wprowadzić pewne ograniczenia widoczności słów, które uważane są za kontrowersyjne. Mamy nadzieję, że dzięki temu, nawet najbardziej gorąca wymiana zdań nie sprawi, że ktoś poczuje się źle.
wykop +14
Drodzy Wykopowicze,
w odpowiedzi na Wasze liczne pytania udostępniamy listę słów, które obecnie są domyślnie ukrywane na Wykopie: LINK
Dobór słów na tej liście nie jest przypadkowy. Czerpiemy je z wypracowanych standardów, stosowanych m.in. przez Google w ich ocenie treści. Jednocześnie, jest to pierwsza wersja tej listy i zakładamy, że będzie ona rozwijana (zarówno dodawanie nowych słów, jak i usuwanie tych, które okażą się nietrafione).
Nadrzędnym
w odpowiedzi na Wasze liczne pytania udostępniamy listę słów, które obecnie są domyślnie ukrywane na Wykopie: LINK
Dobór słów na tej liście nie jest przypadkowy. Czerpiemy je z wypracowanych standardów, stosowanych m.in. przez Google w ich ocenie treści. Jednocześnie, jest to pierwsza wersja tej listy i zakładamy, że będzie ona rozwijana (zarówno dodawanie nowych słów, jak i usuwanie tych, które okażą się nietrafione).
Nadrzędnym
I nadal uważasz że tego typu lekarz jest potrzebny? Przecież to jest farsa
@dawidfischer4: tak, następnym razem miałem już wadę wzroku (starość nie radość) i praca była dużo wyżej. Mam już czwarte okulary i niestety, tym razem oba szkła mam z wadą.
Przed chwilą pisałeś że nie jesteś ślepy, teraz uważasz inaczej, nosisz okulary 0 zamiast normalnych i to czwarta pare. Stary wydaje mi się ,że ty powinieneś nie do medycyny pracy
@dawidfischer4: nie jestem ślepy.
Przecież to ty manipulujesz i oszukujesz lekarza na wizycie wada wzroku której nie masz bo nosisz okulary 0. Gość zamiast zajmowania się tobą i twoimi pierdołami ze wzrokiem w tym czasie mógł komuś zdiagnozować raka. A jak jesteś ślepy to okulista powinien cię zbadać
ad. topic
Jest bardzo różnie. Jak ktoś jest zdrowy to tego nie potrzebuje, ale.. statystyka robi robotę. Takie rzeczy jak przesiewowe RTG klatki pozwala czasem np. wykryć raka płuc. Głupie badania krwi pozwalają zauważyć, że coś jest nie tak. I niższym kosztem dla państwa jest wymuszać na wszystkich pracownikach robienie tych badań co rok czy dwa niż liczyć, że ludzie sami
@dawidfischer4 Oczywiscie ze ta instytucja sluzy tylko oraniu ludzi z kasy.
Do momentu w ktorym nie jest to praca specjalistyczna z wysokosciami powyzej 10m/pradem/ochrona zdrowia itd badania sa zbedne.
Komentarz usunięty przez autora
@NexciaK: nie, okulary nosiłbym ale o tym że na wysokości nie można mieć okularów to nie wiedziałem. W momencie gdybym zakładał kask, uprząż i wchodził na wysokość to muszę mieć soczewki kontaktowe. Gdy miałem zerówki, nie musiałem bo nosiłem je ze względu na astygmatyzm a nie dlatego że widziałem niewyraźnie.
@dawidfischer4: one są po to żeby korygować astygmatyzm. Nie potrzebuję ich do pracy na wysokości.
@dawidfischer4 jak ty jesteś głupi to radziłbym skierować się do kogoś mądrzejszego ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@aarahon: mi chłop wpisał wade wzroku i NIEMOŻLIWOŚĆ pracy na wysokościach, co było wymagane w rekrutacji do technikum xD