Wpis z mikrobloga

i chat GPT podołał temu zadaniu, że utworzył skrypt robiący właśnie to czego oczekujesz? Serio?

@NieBendePrasowac: to ironia? Bo brzmi jak ironia ale w drugiej części postu brzmi jakbyś serio się pytał i mnie to zaskakuje, bo myślałem że to oczywiste że gpt sobie radzi z takimi rzeczami doskonale.

...no prawie doskonale. Czasem trzeba mu tłumaczyć krok po kroku, bo jak piszesz żeby od razu zrobił cały skrypt to bywa
  • Odpowiedz
bo myślałem że to oczywiste że gpt sobie radzi z takimi rzeczami doskonale.

@peetee: pytałem poważnie. Jakieś proste zadanie algorytmiczne czy snipety kodu radzi sobie dobrze, gdy prosiłem coś troszkę większego to kończyło się, że i tak musiałem parę rzeczy poprawiać (mimo wszystko, gpt przyśpieszył moją pracę). Dlatego jestem zdziwiony, że skrypty bardziej skomplikowane wykonał prawidłowo, ewentualne błędy były łatwo widoczne. Mam na myśli wersję 3.5
  • Odpowiedz
Taki tekst łatwo zweryfikować. Pomyśl sobie, że to jest jakiś dowód matematyczny i nie widać głupoty na pierwszy rzut oka. Tak wygląda programowanie z tym.

@mk321: U mnie na studiach sporo osób rozwiązywało z tym testy (gpt 3). Nie dostrzegali problemu z odp, nie weryfikowali, ze jak ponowisz pytanie to leci kolejny random z 4 opcji xD Trzeba bylo zadac pytanie i sprecyzowac bardziej pytania, wtedy czasem cos specjalistycznego wiedzial.
  • Odpowiedz
@gustowny_dzikus: no ale to jak z tego korzystać? Pytałem np jak ustawić rekuperację z GWC na lato pod względem bypassów i w sumie pisał głupoty.
GPT ma wtyczkę do ubiquity i próbowałem dowiedzieć się jaki szpej kupić i jak to poustawiać i też się wyłożył. Najgorsze, że go posłuchałem xD

Dla mnie takie narzędzia są bezużyteczne jeśli musisz weryfikować sam co wypisuje.
  • Odpowiedz
Jessego Livermorea

@kokot1: Gościa nie znałem, dzięki, doczytam sobie.

w ogóle nie wiem co ten John miał wspólnego z krachem w 1929

@kokot1: W polskiej historiografii przyjmuje się, że wielki kryzys trwał w latach 1929 - 1933, ale w amerykańskiej, że w latach 1929 - 1939. Chłop wrzucił szekle w akcje szorujące po dnie właśnie w 1939 gdyż przypuszczał, że wybuch II WŚ spowoduje ich dynamiczny wzrost,
  • Odpowiedz
@mk321 z tego co pacjenci mówią, to czytają te wpisy na stronie. To są krótkie artykuły opisujące różne metody leczenia, sprzęt itp. Chat gpt jest zajebisty, bo tworzy ci ładnie skonstruowany tekst i to jest największa pomoc. Nie musisz umieć pisać żeby stworzyć tekst, który jest fajny, przyjemnie się go czyta i łatwo przyswaja.
  • Odpowiedz