Wpis z mikrobloga

• 131
@uwaga-mowa-nienawisci: uzupełnię twój komentarz

Jeśli chodzi o znaczenie łacińskiego oryginału to sprawa jest troche skomplikowana, ale postaram się to wytłumaczyć. Rzymscy prawnicy (ja to znalazłem u Cycerona i chyba u Katona Starszego) gdy starali się kogoś obronić lubili odwoływać się do ogólnie przyjętej zasady "Culpabili excusare" lub "solum culpabili excusare" co należy rozumieć jako "tylko od winnego powinno się domagać wytłumaczeń". Chodziło mniej więcej o to, że jeśli w sądzie
  • Odpowiedz
@R_O_T_T_E_N: Jedno z g---o ministerstw szkodliwych społecznie i gospodarczo, które Her Tusk stworzył po krzykach przed wyborami jak to pisiory mają najwięcej ministerst i marnują kasę obywateli xD
Za to jedno kłamstwo powinien już być zdymisjonowany
  • Odpowiedz
Za to jedno kłamstwo powinien już być zdymisjonowany

@Nic_tu_po_mnie: na jakiej podstawie? Bo Ty i inni konfedepisowcy tak sobie wymyśliliście? Przecież on nie został wybrany twoim głosem więc możesz sobie pokrzyczeć na wykopie xD

• Odpowiedz
a ministerstwo równości dla lewicy to zagrywka polityczna na pozbycie się lewicy w przyszłej kadencji

@malinq: czyli przyznajesz, że Tusk p----------a publiczne pieniądze na walkę ze swoimi przeciwnikami politycznymi? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Kajtosz: lewica to przeciwnicy rozumu i godności człowieka więc to mądra inwestycja i nie użyłbym słowa p-----------ł.

P------------a to była subwencja partii Korwin i fundusz sprawiedliwości.
  • Odpowiedz