Aktywne Wpisy

kutang__pan +320
Lokalni glazurnicy chcieli 12,5k za robocizne - sam robilem po robocie.
źródło: 6roHBCXHfm4sZzu1nn9z9iQOkYYGVHL7
Pobierz
FisioX +170
Kojarzycie mema "Mamo, na jutro potrzebuję kilo gwoździ i deskę do szkoły"?
No to 20 minut temu syn nas obudził, że potrzebuje na dziś masę solną, bo na plastyce będą robić baranki na Wielkanoc (。◕‿‿◕。)
#zonabijealewolnobiega #dzieci #gorzkiezale #heheszki
No to 20 minut temu syn nas obudził, że potrzebuje na dziś masę solną, bo na plastyce będą robić baranki na Wielkanoc (。◕‿‿◕。)
#zonabijealewolnobiega #dzieci #gorzkiezale #heheszki
źródło: temp_file403113827168782354
Pobierz

źródło: temp_file130281421037167970
PobierzGdyby starozytni rzymianie znali jezyk polski, to by sie w pelni zgodzili ze zdaniem na zdjeciu
Jeśli chodzi o znaczenie łacińskiego oryginału to sprawa jest troche skomplikowana, ale postaram się to wytłumaczyć. Rzymscy prawnicy (ja to znalazłem u Cycerona i chyba u Katona Starszego) gdy starali się kogoś obronić lubili odwoływać się do ogólnie przyjętej zasady "Culpabili excusare" lub "solum culpabili excusare" co należy rozumieć jako "tylko od winnego powinno się domagać wytłumaczeń". Chodziło mniej więcej o to, że jeśli w sądzie
@malinq: przecież to to samo
Za to jedno kłamstwo powinien już być zdymisjonowany
@Nic_tu_po_mnie: na jakiej podstawie? Bo Ty i inni konfedepisowcy tak sobie wymyśliliście? Przecież on nie został wybrany twoim głosem więc możesz sobie pokrzyczeć na wykopie xD
@malinq: czyli przyznajesz, że Tusk p----------a publiczne pieniądze na walkę ze swoimi przeciwnikami politycznymi? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
P------------a to była subwencja partii Korwin i fundusz sprawiedliwości.
https://www.hejto.pl/wpis/jezykiobce-ciekawostki-zalesie-sa-w-jezyku-polskim-dwa-powiedzenia-ktore-mnie-dr#google_vignette