Wpis z mikrobloga

Pamiętam jak w 2014 zdałem prawko i w nagrodę rodzice mieli kupić mi samochód
Pierwszym jaki oglądaliśmy była czerwona honda civic 7 generacji
Zakochałem się w tym aucie ale ojciec stwierdził że stan tego egzemplarza wyklucza jego zakup
Zamiast tego dostałem corse c i nienawidziłem jej przez cały okres studiów xD
A taka honda śniła mi się nocami
12 lat później wszedłem na olx a uwierzcie mi że robię to niezwykle rzadko, w tym roku na pewno jeszcze tego nie robiłem
Przez te wszystkie lata o tej hondzie zdążyłem już zapomnieć
Ustawiam filtry i cyk - czerwona honda civic 30km ode mnie dodana pół godziny temu
Jadąc tam już wiedziałem że ją kupię xD
Tak oto spełniłem swoje marzenie za 3300zł ()
A co jeszcze lepsze - 133 tys. km nalotu, w Polsce od 2007 roku więc przebieg raczej realny, brak rdzy

#motoryzacja #samochody
sikpi - Pamiętam jak w 2014 zdałem prawko i w nagrodę rodzice mieli kupić mi samochód...

źródło: 1000021431

Pobierz
  • 86
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 8
Ech gdyby to było EP3 ()

@Famine: no niestety skromne 1.4 ale nie ukrywam że szukałem gruza do remontu mieszkania, bo na co dzień jeżdżę Jaguarem x type 3.0 i szkoda mi nim przewozić worki z klejem i inne tego typu materiały xD

Kupiony z Holandii moze przez poprzedniego wlasciciela??

@Niedobry: nie mam pojęcia
  • Odpowiedz
  • 15
@sikpi: 2007 - 133000km - ten egzemplarz NA PEWNO niekręcony, to jest ten jedyny nieprzerabiany xD cieszę się Twoim szczęściem, fajnie, że sobie wymarzony autko kupiłeś, ale bądźmy dorośli i poważni, on nie ma 133000km. 125000km miało moje Audi A3 z 2012, które kupiłem w 2015. 3 letni samochód i tutaj byłem w stanie uwierzyć, że jest to prawdziwy przebieg. Zresztą w DNA sprawdzone i się wszystko zgadzało. A tutaj?
  • Odpowiedz
  • 2
@Lardor: wg mnie ten silnik skończył mit dynamicznych Civiców. Jajko to jeździło fajnie i z 1.3 a ta seria to nawet z tym 1.6 była mulem. Fajne w niej jest położenie dźwigni zmiany biegów.
  • Odpowiedz
@sikpi: Graty, że udaje się spełniać marzenia!
Mi rodzice kupili na urodziny też znienawidzone auto. Fiat Marea Weekend 1.9 JTD. Boże jak ja tego grata nienawidziłem. Ale dupe woził xD
  • Odpowiedz
  • 221
ale bądźmy dorośli i poważni, on nie ma 133000km

@Wojtu: wiedziałem że ktoś się o to zesra xD

Skoro przez 10 lat auto zrobiło 75 tys km to dlaczego przez kolejne 10 lat miałby nie zrobić 60 tys? Nie każdy n------a kilometry jak p------y, moje prywatne auta od kilku lat robią 3-4 tysięcy kilometrów rocznie i chcesz mi wmówić że przed każdym przeglądem kręcę licznik? xD
sikpi - >ale bądźmy dorośli i poważni, on nie ma 133000km

@Wojtu: wiedziałem że ktoś...

źródło: 1000021435

Pobierz
  • Odpowiedz
bądźmy dorośli i poważni, on nie ma 133000km. 125000km miało moje Audi A3 z 2012, które kupiłem w 2015. 3 letni samochód i tutaj byłem w stanie uwierzy

@Wojtu: p---------e, mieszkając w mieście samochodem robilem 2-3kkm rocznie, bo jezdxilem nim tylko po większe zakupy i ewentualnie raz na jakies 2-3 miesiące trasa 300km. W mieście jazda samochodem mija się z celem - rowerem czy zbiorkomem transport do pracy trwa 2-3
  • Odpowiedz
2007 - 133000km - ten egzemplarz NA PEWNO niekręcony, to jest ten jedyny nieprzerabiany xD cieszę się Twoim szczęściem, fajnie, że sobie wymarzony autko kupiłeś, ale bądźmy dorośli i poważni, on nie ma 133000km.

@Wojtu: nie wiem, skąd się bierze mit, że każde starsze auto musi mieć olbrzymi nalot. Przeciętnie kierowca w UE pokonuje ok. 12k km rocznie. Nie brakuje też takich, którzy i 5k nie robią. Ja wszystkie auta
  • Odpowiedz
@sikpi: oczywiście, że są auta z małymi przebiegami. Tu dziwne, że auto ładne, bez rdzy, mały przebieg i to wszystko za 3k. Coś gdzieś musi chyba być
  • Odpowiedz
  • 5
Tu dziwne, że auto ładne, bez rdzy, mały przebieg i to wszystko za 3k. Coś gdzieś musi chyba być

@PiotrFr: łożyska w skrzyni hałasują - koszt łożysk 400zł + ich wymiana, w tysiaku powinno się zamknąć, typowa usterka w tym modelu. Do tego trzeba wymienić rozrząd (standard, ciężko to uznać za wadę), maska w nieco innym odcieniu, brak kół zimowych, tarcze hamulcowe z przodu do wymiany, kontrolka od ręcznego zapala
  • Odpowiedz
@sikpi: też czekam na komentarze. Będę sprzedawać 6 letnie auto z przebiegiem 50kkm. Czekam na p---------e że na pewno kręcony a już szczególnie przed sprzedażą bo w ciągu ostatniego poł roku auto zrobiło chyba 100km xD
  • Odpowiedz