Wpis z mikrobloga

"Projekt trafi po wakacjach do parlamentu"

A moim zdaniem uja trafi. Już 3 miesiąc mija od zapowiedzianego terminu opublikowania wyników konsultacji, które miały być znane za 2 tygodnie. Termin startu 0% jest za to przesuwany 3 raz. Miało być w czerwcu, potem na jesieni, teraz 15 stycznia, aha XD

Głupie podbijanie oczekiwań żeby przypadkiem za szybko ceny nie poleciały. Mnie tam panie Tomczak bardziej interesują te ankiety, którymi ponoć dysponujecie, a z których ma wynikać, że ludzie nie widzą problemu w obecnych cenach.

#nieruchomosci #polityka
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 196
@mickpl Szkoda, że rząd się nie wykazuje taką zawziętością przy spełnianiu innych obietnic, jak np. zwiększeniem kwoty wolnej od podatku ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
przypominam, że Pan Orzechowski tłumaczył że jak program nie wejdzie to będzie FOMO bo ci co czekali aż wejdzie wtedy się rzucą

@affairz: Chyba do sprzedaży ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 1
Orzechowski tłumaczył że jak program nie wejdzie to będzie FOMO bo ci co czekali aż wejdzie wtedy się rzucą

@affairz: Pytanie kogo będzie więcej i gdzie. Ludzi co się rzucą do zakupów, bo chcą dla siebie - czy ynwestorów co oddadzą rezerwacje, bo czekają na tych pierwszych XD Na moje wyczucie to mało osób czeka na ten program aż tak, że wstrzymuje się z decyzjami o zakupie.
  • Odpowiedz
Mnie tam panie Tomczak bardziej interesują te ankiety, którymi ponoć dysponujecie, a z których ma wynikać, że ludzie nie widzą problemu w obecnych cenach.

@mickpl: warto zwrócić uwagę na różnice semantyczne między określeniem "człowiek" funkcjonującym w środowisku, zwłaszcza łódzkich, deweloperów, a ogólnie stosowanym
  • Odpowiedz