Wpis z mikrobloga

Bardzo zabawnie patrzy się na ten ból dupska związany z ograniczeniem sprzedaży alkoholu na stacjach benzynowych na których absolutnie nigdy nie powinno go być zwłaszcza w kraju takim jak Polska gdzie jest problem z pijanymi kierowcami nagminny. Już piszą, że jak zakażą na stacjach to będzie trzeb pędzić u kupować na melinach zupełnie tak jakby w naszym kraju nie było chociażby na praktycznie rogu każdej ulicy żabki oraz innych mniejszych większych sklepów gdzie można alkohol kupić ( ͡° ͜ʖ ͡°) #motoryzacja #samochody #alkoholizm #piwo Najlepsi są ludzie którzy piszą, że jak się zakaże sprzedaży alko na stacjach to powinni też zakazać sprzedaży kawy, jedzenia i gazet XD
Cztero0404 - Bardzo zabawnie patrzy się na ten ból dupska związany z ograniczeniem sp...

źródło: Opera Zrzut ekranu_2024-07-10_092731_wykop.pl

Pobierz
  • 46
  • Odpowiedz
Widziałeś kiedykolwiek do jakiego stanu upodlenia doprowadzają się ludzie na angielskich ulicach za sprawą alkoholu, ludzie tam potrafią leżeć zarzygani jak śmieci na chodniku.

@Cztero0404: widziałem, na zdjęciach. A jestem w jukeju od 5 lat. Nie kupują oni alko na stacjach, tylko walą do odcinki w klubach.
  • Odpowiedz
@Elberus: No niepojęte. Ogranicza się wolność na każdym kroku a krótkowzroczni przyklaskują.

Pije może raz na 2-3 miesiące. Ostatnio spotkałem się z kolegami z jedynm zajarałem a z drugim po setce. Potem poszliśmy na stacje po jedno piwko. Znowu wróciliśmy na tę stację po jedno piwko a pani za lada powiedziała że nam nie sprzeda bo jesteśmy pod wpływem xD i straszyła policją :D
  • Odpowiedz
@baszkir: najśmieszniejsze jest to, że te przepisy w gruncie rzeczy nie działają bo bardzo łatwo je ominąć. działają tylko jak taki płotek, który się przeskakuje. władza nic nie robi tylko dodaje dodatkowe atrakcje do tego toru przeszkód.
  • Odpowiedz
Absolutnie nigdzie nie napisałem, że jeśli ktoś zakaże sprzedaży alkoholu na stacjach benzynowych to pijani kierowcy zniknął chociaż części z nich na pewno utrudni to dostęp.

@Cztero0404: Czyli sam przyznajesz, że ten zakaz jest bezsensu. I nie masz żadnych danych ilu ludzi kierujących pod wpływem kupiło alkohol na stacji i przez to nie będziesz w stanie nawet oszacować jak dużej liczbie "na pewno" utrudni to dostęp. Takie chciejstwo na chłopski
  • Odpowiedz
  • 0
@Cztero0404: Jak w ogóle można wpaść na pomysł, że pijani kierowcy biorą się stąd, że jadą na stację paliw i od razu w samochodzie obalają flaszkę? XD To może zabrońmy sprzedaży w każdym sklepie przy którym jest parking, bo przecież każdy Polak po zakupie alkoholu musi go od razu wypić. Na stacji ludzie kupują alko awaryjnie i to tylko dlatego, że jest czynna 24/7. Czasem się zdarzy, że impreza się
  • Odpowiedz