Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 133
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@peszek_leszek Przemoc psychiczna też jest nieakceptowalna, Ty jak piszesz akceptowałaś to. Mogłaś widzieć od początku, jak traktuje on swoich rodziców, Twoich rodziców, czy traktuje innych ludzi z szacunkiem. Na takie rzeczy zwraca się uwagę.
  • Odpowiedz
@Dueil_angoisseus: jak to, Twoja kobieta jest w ciąży to mało jest bardziej atrakcyjnych widoków. Zwłaszcza pierwsze pół roku.
Co do połogu to chyba jest oczywiste, że ten miesiąc, dwa to trzeba jednak trzymać rumaka na uwięzi, niska cena za urodzenie potomka.

Widziały gały co brały. Nie ma niczego bardziej żałosnego niż kobieta zdesperowana mieć dzieci.

Nie ma nic bardziej żałosnego, niż
  • Odpowiedz
@AndrzejBabinicz: Tak, widziałam. Moi rodzice go uwielbiali, mój brat również.

Przestańmy obwiniać ofiarę, bo nie była wystarczająco dojrzała, by dostrzec to, że ktoś nią manipuluje.
Po czasie lub bez danego doświadczenia każdy jest mądry.
  • Odpowiedz
Nie, nie byłam uzależniona ekonomicznie ;) Wręcz odwrotnie.

Przemocowiec wie jak od siebie uniezależnić i to wcale nie sa pieniądze.

Mój były był właśnie takim spokojnym chłopakiem, co ważne- prawiczkiem. Ale manipulować młodą dziewczyną potrafił niesamowicie.

Przemoc psychiczna rozpoczęła się jak jeszcze w czasie studiów zaczęłam zarabiać dobre pieniądze, a on robił staż za 1800

@peszek_leszek: Ta, spokojny prawiczek gołodupiec z kompleksami po godzinach okazał się iq160 manipulatorem i po
  • Odpowiedz
Czyli podsumowując @Werdna

Widzę że ten mem pasuje do dużej części dziewczynek plusujących i wypowiadajacycj się :)
To zabawne ze macie kobietki nos by wyczuć przez internet toksyka, mizogina, wykopka, przegrywa ale już w prywatnym życiu coś wam ten nosek szwankuje.

Myślicie tzipa zamiast mózgiem a później dobre chłopaki zastanawiają się co robią źle bo macie PSTD po karuzeli emocjonalnej.
Dueil_angoisseus - Czyli podsumowując  @Werdna

Widzę że ten mem pasuje do dużej częś...

źródło: temp_file1758814433864628029

Pobierz
  • Odpowiedz
@peszek_leszek

Niemożliwe na pewno jakieś giwno badania czytałeś serio przemoc mordo co ty gadasz źle czytałeś mówię ci złe badania inne spróbuj ja ci załatwię inne nie da się nie nie widzieć przemocy jak chad bije co ty gadasz innych musisz spróbować bo różne są.

Daj tytuły tych książek a nie wciskasz nam kit.
Podobno oczytana jesteś w
  • Odpowiedz
@ziemniaczor sorry jestem #childfree więc mam gdzieś potomstwo i jakieś wyimaginowane obrazy bycia prawdziwym mężczyzną bo spłodziłem potomka. Tak samo mam prawo do opinii że dla mnie kobieta w ciąży wygląda nienaturalnie i że ciąża niszczy ciało kobiety.

Tak popłynąłeś
  • Odpowiedz
@Dueil_angoisseus lol czy Ty nie wiesz co piszesz? xD napisales „nie ma nic bardziej zalosnego niz kobieta zdesperowana miec dzieci” a nastepnie komus dopisales w kontekscie tego cytatu„odnioslem sie do baby ze zdjecia” xD gdzie tu jest, cos ze prawdopodobnie moglo tak byc? Poza Twoja glowa
  • Odpowiedz
@ZielonyRozpustnik:
Dalsza część zdania

"Ożeniła się z typem co tak się do niej zwraca i w dodatku dała sobie zalać formę. Przecież ja tylko podejrzewam jak to wyglądało. Pewnie 30+, stabilny chłop, jakieś stabilne życie i nagle jej się zachciało dzieci za wszelką cenę bo to jej obowiązek nawet pomimo tego że albo to się skończy rozbitą rodziną albo dramami. To jest żałosne bo kobieta się nawet poniży byle
  • Odpowiedz
@Dueil_angoisseus: Tak, byłam dorosła i byłam krzywdzona przez inną osobę. I to moja wina, a nie tej osoby, która krzywdziła...

Nie poleciłam nic, ponieważ o to nie pytałeś.
Proszę poniżej:
1. "The Verbally Abusive Relationship: How to Recognize it and How to Respond" - Patricia Evans
2. "Why Does He Do That?: Inside the Minds of Angry and Controlling Men" -
  • Odpowiedz