Wpis z mikrobloga

#tmobile wziąłem kilka lat temu telefon na abonament dla osoby 3, umowa sie skończyła i na tym powinien być koniec jednak okazało się, że bez mojej wiedzy,zgody I podpisu umowa została przedłużona i dobrane zostały do tego jakieś sprzęty, które wydał kurier dpd będący znajomym tej osoby więc dobrze wiedział że to nie on.
Nie mam żadnych umow dokumentów dowodów co mogę zrobić żeby się wykręcić z tego, pojde na policję ale wątpię że cokolwiek z tym zrobią
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Henryk55: inaczej, umowa przedłużyła się bez twojej wiedzy a wiesz czemu?, bo nie czytasz umów, po czasie obowiązywania umowy przekształca się w czas nieokreślony, jedna zagadkę masz rozwiązana, nie dziekuj, tylko czytaj następnym razem.
  • Odpowiedz
  • 0
@NowyStaryMiwy potraficie czytać ze umowę przedłużył on u kuriera podpisując się moim nazwiskiem, nie zrobił tego online i nie przedłużyło się automatycznie.
Kurier przywozi oświadczenie do podpisu i tylko w to mi chodzi, o podrobienie mojego podpisu ze to ja odbieram i zgadzam się na warunki zawarte w tym oświadczeniu
  • Odpowiedz
  • 0
@telemach20: nie, jest przedłużona na kolejne 2 lata a jakis smartwach na rok jedno i drugie pewnie dawno sprzedane i ktoś się w-----a teraz ze mu telefon zablokowało
  • Odpowiedz
  • 0
@nieocenzurowany88: to ja już sam nie wiem, t mobile podaję że nowa umowa zostaje wysłana na maila a zgodę podpisujesz kurierowi, więc może na paczkomat przychodzi sprzęt ale potwierdzić to i tak trzeba
No k---a jak możea jakakolwiek umowa aneks itp stac się wiążącą bez podpisu.
Nawet jeśli by to przeszło to przecież wszystkie rozmowy są nagrywane i majq obowiazek mi je udostępnić jesli udowodnię ze ktoś dzwonil w moim
  • Odpowiedz
@Henryk55 nie trzeba potwierdzać podpisem. Trochę bez sensu by to było jakby trzeba było podpisać kurierowi i potem czekać na telefon, który przyjdzie do paczkomatu. To już kurier mógłby wtedy od razu przywieźć też telefon przecież. Rozmowa może być, ale też mógł online zamówić bez żadnej rozmowy. Wyślij do tmobile oświadczenie o niezawieraniu aneksu do umowy i zobacz co odpiszą. Będą się tłumaczyć, że to twoja wina, bo to ty ponosisz
  • Odpowiedz