Wpis z mikrobloga

Cześć chciałem zrobić domowego gemuse kebap. Jadłem go raz dlatego chciałbym usłyszeć parę tipow.
Sosy: było ich malo i bardziej gęste niż te w Polsce. Macie jakiś ciekawy przepis? Czosnkowy i ostry wystarczy :)
Dodatki: zapamiętałem świeża kolendrę, smażone na oleju warzywa (jakie?), swiezy ogórek i pomidor, ser feta i świeża sałata.
Z czego robią posypki?
O czymś zapomniałem?
Dla chętnych rezultaty pokaże w sobote
#gotujzwykopem #gotowanie #foodporn #jedzenie
  • 6
  • Odpowiedz
ser feta


@TR3YWAY: Dla mnie to nie jest ser feta, to bardziej ser bałkański ale to też mi konsystencją nie pasuje. Ja bym go porównał trochę do bryndzy (takiej sądeckiej z kubeczka), konsystencja ta sama właśnie, a smak podobny lecz dalej nie 1:1. Przetestuj sam.
  • Odpowiedz
właśnie ten ser mi soe wydawał zbyt sypki i suchy na fete


@TR3YWAY: Dokładnie, choć pamiętajmy, że prawdziwa feta ma też zupełnie konsystencję niż znana wszystkim favita.
Mi ten ser pasuje smakiem do bałkańskiego ale konsystencją nie. Za to konsystencją do bryndzy sądeckiej.
  • Odpowiedz