Wpis z mikrobloga

#nieruchomosci Zauważyłem, że inflacja w Polsce jest odwrotnie proporcjonalna do poziomu standupu Glapińskiego. Im niższa inflacja, tym mniej żartów i dziwnych powiedzonek. Czyżby Adam w końcu spoważniał i zajął się pracą, a nie polityką? Chyba załapał, że nawet najlepszy żart nie osłodzi 39% inflacji w 4 lata.
jacos911 - #nieruchomosci Zauważyłem, że inflacja w Polsce jest odwrotnie proporcjona...

źródło: wykres nbp

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 156
@jacos911: az sie łezka w oku kreci jak sobie człowiek przypomni anegdotkę o chlebie baltonowskim, rysach czy o jego pieskach a o jawieniu się niczym jastrząb nie wspomnę
  • Odpowiedz
  • 3
@printf: Szkoda że szedł do NBP, może Polska miałaby więcej szczęścia gdyby najpierw próbował zrobić karierę w standupie. On się na tej konferencji naprawdę chwali, że 39% inflacji w 4 lata to jest super wynik i prosperity. Można odnieść wrażenie, że od kiedy rządzi w RPP inflacja w zasadzie tylko spada, z 18,4 na 2,6
  • Odpowiedz
@jacos911: Ale dziad dzisiaj p-------ł ledwo wytrzymałem. Oczywiście wszystko przewidzieli wszystko było GIT. Sam Jerome Powell powiedział: "We now understand better how little we understand about inflation”. J----y mógł się zapytać Glapińskiego bo on wszystko zrozumiał, przewidział i rozegrał jak MISTRZ. Szkoda gadać...
  • Odpowiedz
  • 2
@kdgc: Jerome Powell to popełniał same szkolne błędy, nie to co nasz Jastrząb.... Ale tak na serio to się zgadzam, ciężko się tego słucha przez to, że brzmi to jak propaganda.
  • Odpowiedz
Przecież inflacja to był ukryty podatek, żeby budżet się PiSowi sklejał. Teraz rządzi PO więc magicznie i Glapa nie ma powodu pompować balonika.
  • Odpowiedz