Wpis z mikrobloga

Mirki i Mirabelki, stoję przed decyzją zakupu samochodu for fun, mianowicie Corvette C8. Zawsze marzyłem o sportowym aucie, ale z drugiej strony już 30+ na karku, stabilizacja życiowa, kochająca żonka i super córka więc czasami mam wrażenie że sąsiedzi będą na mnie patrzyć jak na kogoś kogo dopadł kryzys wieku średniego xD. Chociaż jeszcze 8 lat do 40 :D.

Pytanie do was, jak widzicie kogoś w sportowym aucie na drodze, to co myślicie? Ja mam zawsze zaciesz na twarzy i podziwiam auto, jakoś do głowy mi nie przychodzi że ktoś kupił auto bo ma kryzys. Ale ja to nie ogół społeczeństwa więc zastanawiam się jakie jest wasze zdanie na ten temat.

Komentarze też mile widziane.

#samochody
Ptolemeusz - Mirki i Mirabelki, stoję przed decyzją zakupu samochodu for fun, mianowi...

źródło: temp_file7958368360312351834

Pobierz

Widzisz kogoś po 30 w sportowym aucie, co myślisz?

• Kurde, człowiek, daj się karnać! 63.7% (834)
  • Hehe, staruch kupił sobie resoraka xD 12.7% (166)
  • Uuu, kryzys wieku średniegoz współczuję 23.6% (309)

Oddanych głosów: 1309

• 120
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Ptolemeusz: myślę, że jedzie nią debil bo kupił sobie sportowy samochód którym porusza się w ruchu drogowym gdzie średnia prędkość to 30km/h (średnia wg wskazać komputera) a maksymalna legalna prędkość to 140km/h co jest osiągalne dla fiata 500. Więc jedzie nią debil który albo przekracza ZNACZNIE dozwoloną prędkość albo debil który wybrał najmniej wygodny i najbardziej awaryjny typ samochodu aby stać w korku z innymi. Piszę to bo wątpie abyś
  • Odpowiedz
@Ptolemeusz: jak masz siano to bierz, piękne auto, ale jak masz też dzieciaka to bym się zastanowił nad coupe z tylnymi miejscami tak żeby ten samochód nie był na raz kiedyś, na "przejażdżki" tylko żebyś mógł nim na co dzień jeździć. Znam typa co ma Ferrari, Audi RS6 i inne takie i mówił mi że większość na torze w DE jeździ porshe bo są to dobre samochody, na daily jak
  • Odpowiedz
Pytanie do was, jak widzicie kogoś w sportowym aucie na drodze, to co myślicie?

@Ptolemeusz: Zwykle staram się nie zagadywać, bo człowiek pewnie ma dość zjebów którzy pocą się na widok jego fury :P
  • Odpowiedz
Komentarze też mile widziane.

@Ptolemeusz: Moim komentarzem będzie ... taguj przegryw, bo się nadajesz. Jak kupując auto DLA SIEBIE patrzysz co powiedzą o tym SĄSIEDZI, to mi ciebie po prostu żal. Kto będzie tym jeździł, oni czy ty? Z żoną co najwyżej obgadaj, bo rodzinny budżet i tak dalej (nie wiem jak u was z tym jest, osobno czy razem kasa), reszcie c--j do tego czym jeździsz.
  • Odpowiedz
@Ptolemeusz: normalnie berz jak masz kasiore, ja tez w tym roku kupuje porszaka tylko for fun zeby sobie pojedzic chwile, nikogo nie interesuje jakim autem kto jezdzi po 5s od miniecia go, wazne zebys ty sie dobrze bawil
  • Odpowiedz
ale z drugiej strony już 30+

@Ptolemeusz: A kogo stać na taki samochód jak jest młodszy? Kupiłbyś sobie wcześniej to by Cię wyzywali od bananowych dzieci.
  • Odpowiedz