Aktywne Wpisy
BurzaGrzybStrusJaja +1325
Znalezisko o zawiadomieniu CBA w sprawie dopłat do kredytów usunięte z wykopu!
#moderacja usunęła znalezisko z płomieniem, bo podobno było ono duplikatem. Czego duplikatem?
Źle sformatowanego znaleziska link, które dostało 40 plusów, ale to nic! bo ono też zostało usunięte za bycie duplikatem samej nagrywki z konferencji prasowej wrzuconej na portal X link. Oryginalne znalezisko, które dostało dużo więcej uwagi (1600 wykopów #1 na wykop) było artykułem z
#moderacja usunęła znalezisko z płomieniem, bo podobno było ono duplikatem. Czego duplikatem?
Źle sformatowanego znaleziska link, które dostało 40 plusów, ale to nic! bo ono też zostało usunięte za bycie duplikatem samej nagrywki z konferencji prasowej wrzuconej na portal X link. Oryginalne znalezisko, które dostało dużo więcej uwagi (1600 wykopów #1 na wykop) było artykułem z
prawiczek92 +53
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
-unikaj DK i dróg wojewódzkich - tranzyt, cały czas duży ruch, nie jest to przyjemne ani dla ciebie ani dla aut które cie muszą wyprzedzić
-nie wjeżdżaj na autostrady, drogi ekspresowe itp - naprawdę trzeba tłumaczyć dlaczego?
-jak jesteś w mieście to korzystaj ze ścieżek. wszędzie ich pełno
-po chodniku albo prowadź albo jedź powoli
-jak stajesz na czerwonym to stawaj za ostatnim autem, po co mają cię wyprzedzać drugi raz za pare sekund*
*dotyczy sytuacji gdzie tych aut jest kilka. jak jest 50 to jak najbardziej wyprzedzaj to, po #!$%@? stać w korku pół godziny
-wieczorem i w nocy miej odblaski i lampki
-sygnalizuj skręty
czyli w skrócie don't be a dick.
jak się nie będziesz zachowywać jak rowerowy odpowiednik Sebixa w BMW E46 to nikt na ciebie nie będzie jęczał ani złorzeczył.
#rower #motoryzacja #samochody
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Komentarz usunięty przez autora
@cult_of_luna: gdzie tak napisał? Zacytuj
@cult_of_luna: gdzie tak napisał? Podasz cytat? I co jest złego w jeździe po ścieżce, kiedy ścieżka tam jest?
Komentarz usunięty przez moderatora
Ile ty masz lat? 16?
@Antorus: Skoro już zdałeś sobie sprawę, że nie jest to dla rowerzysty przyjemne, to jesteś o krok od dojścia do wniosku, że rowerzysta prawdopodobnie nie jedzie tamtędy dla przyjemności. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@cult_of_luna: Jemu chodziło o coś innego raczej. Że jak już ktoś wjeżdża rowerem na chodnik, to żeby jechał powoli. To akurat rozsądny apel, OP dopuszcza lekkie nagięcie przepisów z zachowaniem zdrowego rozsądku.
Są miejsca gdzie podjeżdżam kawałek chodnikiem. Dawno temu próbowałem jeździć prawilnie po jezdni, ale bydło za kierownicą wyprzedzające bez zachowania bezpiecznego odstępu mnie z
@ZygmnuntIgthorn: racja, choć z drugiej strony należy domniemywać że OP nie dopuszcza lekkiego nagięcia przepisów z zachowaniem zdrowego rozsądku i nie wjechanie na wujowy DDR :)
#!$%@? jest to, że pod parę rowerków stawia się wszystko na głowie, sam lubię pokręcić kółka po okolicy ale też jako kierowca jeżdżę bardzo defensywnie, bo jestem świadomy że w starciu z półtoratonową puszką rozpędzona do kilkudziesięciu km/h mam #!$%@?. Dlatego zawsze wybieram DDR, mało ruchliwe drogi (na dk/dw wjeżdżam tylko jak jest szerokie pobocze), nie wyprzedzam aut na światłach, zwalniam (a
@cult_of_luna: ciekaw jestem czy kiedykolwiek ktokolwiek dostał ten mityczny mandat za jazdę rowerem po chodniku