Chcę się pochwalić, że oscamowałem scamerów na 70 zł.
Jakiś typ napisał do mnie na whatsuppie o wypełnianie ankiet, a że miałem dobry humor to odpisywałem mu bzdurki udawając 57 letniego weterana.
Wypełniłem potem mu jakąś ankietę na telegramie w 20 sekund i spytał mnie o dane do przelewu, więc podałem wszystko fejkowe oprócz nr konta i jakie było moje zdziwienie jak 5 minut później dostałem przelew na 2 dychy xd
Potem kazal mi wypełniać jakieś kolejne ankiety w stylu jak mi się podobają jakieś filmy. Zajęło mi to minutę, wysyłając mu totalnie randomowe rzeczy i dostałem kolejny ekspresowy przelew na 50 zł.
Potem niestety chciał żebym gdzieś się zalogował, myślałem że naciągnę go jeszcze na wysłanie siana z drugiego nr telefonu i na drugi nr konta, że to niby moj znajomy, ale nie przeszło.
Kupiłem za to kebab, a resztę wpłaciłem na kocie schronisko.
@CzlowiekMagnetowid: to ty? chłopie wracaj na tego whatsappa, ja już obiecałem Universal Studios że machniesz im jeszcze dzisiaj 10 recenzji a ty sobie jaja robisz
@CzlowiekMagnetowid a teraz czekaj na odwiedziny smutnych panów za rok może półtorej, bo właśnie przez twoje konto przeszły pieniądze pochodzące z przestępstwa ( ͡º͜ʖ͡º)
@moj_wykopowy_login Na tym, że chcieli wzbudzić moje zaufanie wypłacając małe kwoty, a potem dla dostępu do ich "vip kanału" chcieli logowania do jakiejś witryny i rozmowy z "konsultantem", który pewnie kazał by podać mi dane karty albo konta ^^
Teraz biedny kebab też jest zamieszany w przestępstwo, bo przez ich konto przepłynęła kradziona kasa. Turek musi się szykować na spotkanie z policją, a pewnie nawet nie zrozumie o co chodzi. Co gorsza Turas wypłacił kasę i kupił sobie paczkę fajek. W Żabce. Karyna z Żabki będzie musiała się tłumaczyć skąd ma te pieniądze. Jeszcze gorzej, że Żabka zdąży te pieniądze wpłacić
@CzlowiekMagnetowid: lepiej sobie wszystkie te materiały z rozmów zarchiwizuj, potwierdzenia przelewów oraz potwierdzenie wpaty na kababa oraz schronisko i wrzuć na pendraka, niech czeka na wezwanie Bo jak się odezwą za rok dwa trzy to będziesz miał problem to znaleźć
Jakiś typ napisał do mnie na whatsuppie o wypełnianie ankiet, a że miałem dobry humor to odpisywałem mu bzdurki udawając 57 letniego weterana.
Wypełniłem potem mu jakąś ankietę na telegramie w 20 sekund i spytał mnie o dane do przelewu, więc podałem wszystko fejkowe oprócz nr konta i jakie było moje zdziwienie jak 5 minut później dostałem przelew na 2 dychy xd
Potem kazal mi wypełniać jakieś kolejne ankiety w stylu jak mi się podobają jakieś filmy. Zajęło mi to minutę, wysyłając mu totalnie randomowe rzeczy i dostałem kolejny ekspresowy przelew na 50 zł.
Potem niestety chciał żebym gdzieś się zalogował, myślałem że naciągnę go jeszcze na wysłanie siana z drugiego nr telefonu i na drugi nr konta, że to niby moj znajomy, ale nie przeszło.
Kupiłem za to kebab, a resztę wpłaciłem na kocie schronisko.
Rozmowa w komentarzach.
#scam #frajerzyzmlm #przekret
Ustna umowa. Pit zgłaszamy na koniec roku. Gdzie problem?
@boqaz: no dobra, ale na czym miał polegać scam?
Na tym, że chcieli wzbudzić moje zaufanie wypłacając małe kwoty, a potem dla dostępu do ich "vip kanału" chcieli logowania do jakiejś witryny i rozmowy z "konsultantem", który pewnie kazał by podać mi dane karty albo konta ^^
Teraz biedny kebab też jest zamieszany w przestępstwo, bo przez ich konto przepłynęła kradziona kasa. Turek musi się szykować na spotkanie z policją, a pewnie nawet nie zrozumie o co chodzi. Co gorsza Turas wypłacił kasę i kupił sobie paczkę fajek. W Żabce. Karyna z Żabki będzie musiała się tłumaczyć skąd ma te pieniądze. Jeszcze gorzej, że Żabka zdąży te pieniądze wpłacić
@Dumpatz: mina OPa teraz
Za parę złoty skonfiskują mu kompy telefony i będzie musiał sie tłumaczyć xDDD
Wypłacił. I przekazał dalej Turasowi z kebaba. Potem Żabka itd. Reszta historii wyżej. Także ty też szykuj się na bagiety o 6:00.
Bo jak się odezwą za rok dwa trzy to będziesz miał problem to znaleźć