Wpis z mikrobloga

@ziumbalapl: Słuszne spostrzeżenia. Warto dodać, że wystarczy tylko rzucić okiem, żeby zauważyć, że artykuły, które wychodzą rzekomo spod jego ręki są zupełnie inne stylistycznie niż to, co pisze np.: w komentarzach na Wykopie.
  • Odpowiedz
@ziumbalapl: strasznie Cie ciśnie że ktoś śmiał wrzucić znalezisko które Ci się nie podoba... normalnie XD
A co do samego czarnego "samuraja" to w tamtym okresie samo określenie jeszcze nie było za często stosowane to raz, i w żadnych oficjalnych dokumentach nie ma napisane że tym samurajem był.
A jak chcesz sobie obejrzeć porządną analizę przez kogoś kto siedzi w tych tematach dość mocno to prosz...
severh - @ziumbalapl: strasznie Cie ciśnie że ktoś śmiał wrzucić znalezisko które Ci ...
  • Odpowiedz
  • 1
strasznie Cie ciśnie że ktoś śmiał wrzucić znalezisko które Ci się nie podoba... normalnie XD

@severh: Nie to, że nie podoba, tylko podaje nieprawdziwe informacje - rzekomy japoński historyk okazał się internetowym trollem :)

A jak chcesz sobie obejrzeć porządną analizę przez kogoś kto siedzi w tych tematach dość mocno to prosz...

Nie obchodzi mnie ta "porządna analiza", nie ma tam w opisie żadnych źródeł, więc natychmiast wyłączyłem. Jak chcesz
  • Odpowiedz
  • 0
Czy był 'samurajem' czy nie ten nurzyn zdradził swojego pana jak ostatni ś%ieć i umarł jak ci%ta i to niehonorowa.

@czxczx: Co? Nie wiem o czym bełkoczesz - napisz jeszcze raz, tak żeby się dało zrozumieć o co chodzi.
  • Odpowiedz
  • 0
To była żałosna postać, słaby, głupi i niehonorowy

@czxczx: Jasne mordo, tak żałosny, że aż zdobył szacunek Nobunagi:

Yasuke immediately gained Nobunaga’s favour. Historians assume that Yasuke knew Japanese well enough to have conversations with Nobunaga, and they also believe that he quickly proved to Nobunaga his skills as a soldier. Soon after their first meeting, Nobunaga granted Yasuke his Japanese name, accepted him into his service, and made him
  • Odpowiedz
@ziumbalapl jaki ułom, dalej ignoruj fakty biedaku XD żałosne bronić firmy, która na ciebie sra i oszukuje konsumentów, tak samo jak bronienie jakiegoś żałosnego nurzyna bez honoru. Typowy ojkofob z niskim iq, tutaj na takich jak ty chyba mówią ‚fajnopolak’
  • Odpowiedz