Wpis z mikrobloga

@szwondel hejt bo to nasze pieniądze. Zamiast iść na drogi, kolej czy inwestycje dla wszystkich to pójdą na grupkę wybranych ludzi. W dodatku podbija ceny nieruchomości w górę. Akurat sprzedaje swój stary dom i uważam że chce za dużo sam bym nie kupił tego za te kwotę za którą wystawiłem. Ale tak sprzedają wszyscy dookoła a kolejka chętnych rośnie tylko banki nie chcą dawać kredytów bo też czekają na kredyt 0%
  • Odpowiedz
Skad taki hejt na kredyt 0%? Nie chcesz to go nie bierz, nikt Ci go na sile nie wpycha. ¯\(ツ)/¯

@szwondel: Troll trollem ale ja bym powiedział tak:
Chcesz mieszkanie? to zapłać ze swoich pieniędzy a nie z moich podatków :)
  • Odpowiedz
@szwondel:

Kredyt 0% bedzie finansowany tez z moich podatkow.

I tego ci życzę, żeby wszystko było finansowane z twoich podatów :) mi wystarczy to, że utrzymuje kilka bąbelków nierobów z okolicy z tego co co miesiąc płacę ;p

obacz, ludzie są tak w-------i na te ceny, że nawet dobrego żartu nikt dalej nie pociągnie tylko ludzie się
  • Odpowiedz
@szwondel: Gdyż to działanie powoduje podniesienie cen nieruchomości, zazwyczaj o kwotę przybliżoną do dopłat. To samo miało miejsce przy bk2%. Rząd wprowadził program który miał pomóc, wszyscy większi gracze na rynku deweloperskim podnieśli ceny. Jeśli ktoś się wyłamał i ceny nie podniósł, jego nieruchomości błyskawicznie zostały wykupione, bo były najtańsze. I w ten sposób ludzie z bk2% wyszli na zero, ale wszyscy inni byli stratni, gdyż nabycie nieruchomości najpewniej przekraczało
  • Odpowiedz
@szwondel: Jestem przeciwko obiema rękami i nogami, ale jak dają, to wezmę na dokończenie budowy, bo da mi to spokój na kolejne kilka lat, będę miał za co wykończyć i ogród zrobić bez płacenia horrendalnych odsetek.
  • Odpowiedz