Aktywne Wpisy

dorodny-agrest +168
Znajomy - uśmiechnięty, wesoły człowiek. Zawsze fajnie się gadało. Dwójka dzieci, żona. Wczoraj jebnął się na linę. 35 lat. #depresja #samobojstwo
bambo_rambo +108
Dziś w Trójce, koło godziny 16 jakaś mocno skrzywdzona słuchaczka życzyła ojcom, żeby ich zachowanie nie było głównym tematem terapii dziecka.
Takie życzenia to jak splunięcie ojcom w twarz.
Ale dała mi tym do myślenia i aż zadzwonię z analogicznym życzeniami na dzień matki.
Wstydźcie się tam w Trójce, że takie coś puściliście.
#dzienojca #zycznia #trojka #trojkapolskieradio #afera #wykopefekt
Takie życzenia to jak splunięcie ojcom w twarz.
Ale dała mi tym do myślenia i aż zadzwonię z analogicznym życzeniami na dzień matki.
Wstydźcie się tam w Trójce, że takie coś puściliście.
#dzienojca #zycznia #trojka #trojkapolskieradio #afera #wykopefekt
źródło: 3
Pobierz

10 lat expa, obecnie 6 lat stażu w firmie - startupie w UK - £62500 rocznie, mała firma, 15 osób, właścicielami jest bogata rodzina więc i tatuś i mamusia i synek i synowa to dyrektorowie. Mają dać nam "options" teraz na dniach, z tym że jedyny zysk z tego moze byc w momencie kiedy sprzedadza firme, wiec w sumie jest to loteria a nie coś namacalnego. mam tu jednak dużo zaufania i ogólnie mam pewne miejsce. Zakładam że dadzą kontr-ofertę kiedy rzucę papier bo jestem jednym z niewielu którzy znają codebase naszego produktu saas od samego początku.
Mam też ofertę pójścia do dużej firmy, ponad 1000 pracowników w samym tech, która kupila mniejszą firmę. Też jako senior, który będzie musiał ogarnąc i zmodernizować codebase tej firmy którą ta większa firma kupiła. £70000 rocznie na start, opcji/akcji tu nie ma ale większe możliwości dalszego rozwoju no i nie jest to pół-januszex. Ale mniej wpływu miałbym na cokolwiek bo to wielka firma.
Skłaniam się ku nowej firmie... Co byscie wybrali.
#programowanie #programista15k #webdev
@groman43 ale p--------z, 62500 to 320k netto b2b rocznie czyli jakieś 25k netto b2b~20k na rękę
W polsce to byłaby pensja o 2000-3000zł ponad sufit dla typowe senior dev 10 lat expa (22k netto b2b)
Nie b2b ale umowa o prace permanentna. Na czysto (na reke, to co wpływa mi na konto) obecnie mam po przeliczeniu 1GBP=5PLN - 19,775.86 PLN
Tu najlepszy kalkulator do obliczania tego w UK:
https://www.thesalarycalculator.co.uk/salary.php
@nad__czlowiek: XDDDD
Jeszcze legacy code w startupie ujdzie ale w korpo? papamacha
@keksoa: Ja bardziej myślę o tym że w obecnym startupie nie mam już gdzie iść dalej, nie mam od kogo się uczyć ani kogoś uczyć, a w większej firmie po 6 miechach mogę sobie wskoczyć na inny projekt a i też mają sporo ról
@Varin: jak nie masz tego na piśmie to nie trzymałbym się takich obietnic za bardzo
Są różne korporacje ale bierz pod uwagę że w korpo bywa absurdalna biurokracja i może nie być tak że o widzisz zły kod i sobie go przepisujesz. Może będziesz musiał męczyć się z różnymi dziełami w korpo, ich narzędziami wewnątrznymi i sytuacją że masz dużo nieprzetestowanego dziwnego kodu którego po prostu ludzie boją się
Ja się sam tak dałem złapać z 2 razy