Sprawdziłem sobie ceny zapowiedzianego Farming Symulatora 2025, jak to jest być w kraju z jednymi z najdroższych cen ( ͡°͜ʖ͡°) Ruscy za 80zł sobie kupią, Koreańczycy i Japońce za 160, my za 205 ( ͡°͜ʖ͡°)
@frutson: Nie, już nie raz się wypowiadałem na wykopie, że to jakie my mamy ceny to tragedia. Głównie z przelicznikami 70$ na 350zł. Najdroższe 10 dolarów w tym wieku. Bo jakoś 60$ na 250zł było cacy.
Za to widzę, że dla ciebie ruchanie na cenach jest spoko, bo przecież można poszukać lewych kluczy.
@XanderPLXE Za ~170 zł masz też w oficjalnych sklepach jak "lewe klucze" ci przeszkadzają. A to, że jesteśmy w unii i mamy ceny takie jak na zachodzie to co zrobisz.
@Tak_masz_racje: Jest na to bardzo prosty sposób. Niekupowanie. DO tego my nie mamy cen zachodnich. U nas 70$ dolarowa gra kosztuje na steamie 85$. Dla przykładu Modern Warfare III kosztuje 70 euro, u nas 350 złoty, co daje ponad 80 euro.
@XanderPLXE Na steamie i innych platformach również, bo oni biorą ceny ze steam ( ͡°͜ʖ͡°) A steam ma przelicznik z 2022r przez to ceny wyższe, a wydawcom nie chce się samemu ustalać cen, bo po co przecież. A jak Polacy przestaną kupować to nic się nie zmieni. Co najwyżej gry przestaną mieć polski język, niestety.
@kelso123: Jakby problem występował tylko z farmingiem. Chwilę temu na głównej mieliśmy info, że Red Dead Redemption ma u nas najwyższą cenę na całym świecie.
https://steamdb.info/app/2300320/
Sprawdziłem sobie ceny zapowiedzianego Farming Symulatora 2025, jak to jest być w kraju z jednymi z najdroższych cen ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ruscy za 80zł sobie kupią, Koreańczycy i Japońce za 160, my za 205 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ewidentnie brak piractwa nie popłaca na cenach.
brzmisz jak ktoś kto rok temu zaczął grać na kompie
Za to widzę, że dla ciebie ruchanie na cenach jest spoko, bo przecież można poszukać lewych kluczy.
DO tego my nie mamy cen zachodnich. U nas 70$ dolarowa gra kosztuje na steamie 85$. Dla przykładu Modern Warfare III kosztuje 70 euro, u nas 350 złoty, co daje ponad 80 euro.
w farmingu 25 nadal nie modelu nawierzchni takiego jak w spin tires i snowrunner
nawet za stówkę bym nie wziął bo bez błotka nie ma feelingu ciężkiego sprzętu na polach :/
A jak Polacy przestaną kupować to nic się nie zmieni. Co najwyżej gry przestaną mieć polski język, niestety.