Aktywne Wpisy
magdalena-gaska +140
Który to lvl psiarstwa jak kupujesz swojemu psu zabawki do ruuchania?
#dogpill
#dogpill
iquiet +45
We wrześniu poproszono mnie, żebym przyszedł dodatkowo jeden dzień za +100% płatne (dniówka x2). Zgodziłem się bo spoko kasa za jeden dzień wychodzi.
Przed chwilą wydrukowałem pasek płacowy za wrzesień i to co zarobiłem za ten dodatkowy dzień to kierownik potrącił mi większą połowę tej dniówki x2 w premii i wyszło, że za ten dodatkowy dzień zarobiłem może z 70-100zł brutto a nie dniówkę x2 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Rozmowa z kierownikiem nic nie da bo były już podobne sytuacje u innych i zawsze tłumaczy się:
Przed chwilą wydrukowałem pasek płacowy za wrzesień i to co zarobiłem za ten dodatkowy dzień to kierownik potrącił mi większą połowę tej dniówki x2 w premii i wyszło, że za ten dodatkowy dzień zarobiłem może z 70-100zł brutto a nie dniówkę x2 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Rozmowa z kierownikiem nic nie da bo były już podobne sytuacje u innych i zawsze tłumaczy się:
to jest premia uznaniowa a ja uznałem, że na tyle zasłużyłeś
Nawiązując do pierwszego zdania, gdzie tu podobieństwo? Otóż przy skrajnym przemęczeniu, po zażyciu zbyt dużej ilości środków odurzających (lub właściwej jeśli ówże środek ma odurzać) itp. mózg nie działa prawidłowo. Zdarzały mi się dziwne w sumie przemyślenia, zaś gdyby nie to, że większość z nich wcześniej widziałem w tej czy innej formie nie były dla mnie nowością i nie miałem problemu jak sobie z nimi poradzić. Później, w normalnym stanie umysłu myślałem nad tym co się wydarzyło i znacznie ułatwiało mi to uporządkowanie myśli i wyprowadzenie właściwych wniosków.
Dlatego warto zauważyć, że pierwsze religie powstały po odnalezieniu i wykorzystaniu przez szamanów odpowiednich ziół i ich preparacji. Dodatkowo w połączeniu z odpowiednią muzyką (kto wie, może gdyby nie powstała żadna religia to i nie powstałaby muzyka jako taka? Trudne pytanie), tańcem (wysiłek fizyczny, zmęczenie) i ozdobami czy raczej z efektami wizualnymi jako takimi nie trudno o jakieś wizje. Sam czułem się jak przy reinkarnacji przy zażywaniu pewnego specyfiku. Ba, tuż przed śmiercią, jeśli mózg nie zostanie zbyt szybko zniszczony, pewnie każdy z nas zobaczy światełko w tunelu, które jest reakcją mózgu na przybliżającą się śmierć. Przybliżającą, także w ten sposób odczuwamy stopniowe wygaszanie się mózgu. Całe życie przeleciało ci przed oczyma? Nagły odczyt wszystkich danych w sytuacji kryzysowej, by znaleźć rozwiązanie problemu i by przetrwać nawet kosztem przeciążenia mózgu.
Nigdy się nie mogłem nadziwić odwadze samobójców, jak bardzo trzeba być odważnym by targnąć się na swoje życie. Jak bardzo odważnym trzeba być, żeby chociażby je zaryzykować? Z tego wynika, że odwaga to nic innego jak zanik lub osłabienie instynktu samozachowawczego. Ciekawe czy japończycy są genetycznie uwarunkowani w pewien sposób, że od zawsze gardzili śmiercią, nawet własną. Czy może jest to spowodowane po prostu specyficzną florą i fauną występującą w okolicy? Pytania na które bez prawdziwych badań naukowych nie sposób jest udzielić odpowiedzi. Moje przemyślenia które powstały w sposób całkiem spontaniczny przy przeglądaniu mirko.
#przemyslenia #rozkminy #genetyka #psychologia #kulturoznawstwo