Wpis z mikrobloga

Już zapomniałem jak moja córka potrafi trajkotać. Mówi dużo i szybko i do tego coraz głośniej jak sie jej nie przystopuje xD. Żona ją teraz zabrała na zakupy a ja regeneruje mózg ( ͡° ͜ʖ ͡°) #ojciec #tatapsychopata
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
małe dzieci są bardzo męczące dobrze że mam to za sobą

@Atari_65XE: mam dwie córki 23 i 25 lat także nie dzieci już. Młodsza akurat jest u nas na wakacjach. Na wnuki póki co się nie zanosi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@zbrodnia_i_kawa: w jakim sensie rady? Rodzicielskie rady?
Moja rada jest taka, żeby nie słuchać rad, bo każde dziecko jest inne i wymaga innego podejścia. Kochać, wspierać kiedy trzeba i ostrzegać, gdy dzieje się źle ( ͡° ͜ʖ ͡°) Tyle starczy
  • Odpowiedz
  • 1
@zbrodnia_i_kawa: a i najważniejsze: czym szybciej człowiek zda sobie sprawę, że w zasadzie rówieśnicy, szkoła, przedszkole mają silniejszy wpływ na wychowanie niż rodzice tym lepiej. Ludzie często przeceniaja swoja moc sprawczą w stosunku do dzieci
  • Odpowiedz
  • 1
@zbrodnia_i_kawa: niestety nie ma zbyt wielu dobrych rad. Zapewnienie dobrych szkół i mieszkanie w okolicy, gdzie ludzie porządni zrobi wiecej dobrego niż rady z netu w stylu "super niani". Jak dzieciak będzie chodził do szkoły z patusami to i tak otoczenie będzie miało na niego paskudny wpływ, bo tak juz jest. Powiedzenie "z kim przystajesz takim się stajesz" niestety jest prawdziwe
  • Odpowiedz