Wpis z mikrobloga

@OSH1980 odpał z kolonializmem, jesteśmy 80lat po ww2 gdy generalnie zachodziła dekolonizacja.. napływ stał się problemem właśnie teraz bo u władzy w EU są ludzie którzy na to przyzwalają i celowo organizują. Tyle i aż tyle
  • Odpowiedz
@OSH1980 "głównie wina Europy"? Sprawdzam! Z europejskich krajów kolonie miały: Wielka Brytania, Holandia, Francja, Niemcy, Hiszpania, Portugalia, Włochy i Belgia. W granicach Europy mieszczą się ,43 państwa. Może chodziło ci o samą unię? W UE mamy 27 członków, czyli na 27 krajów, 7 miało kolonię więc niech każdy się zrzuca? Czyli jak twoi koledzy coś zniszczą/ukradną to można śmiało również ciebie pociągać do odpowiedzialności? Oczywiście to co ukradną zostaje dla nich, ty
  • Odpowiedz
Nie wiedziałem, że Żydzi to Europa.

@ibilon: to, że pajace z Europy dają się manipulować jak dzieci to też o czymś świadczy (z murzynów się śmieją a sami nie dużo lepsi)
  • Odpowiedz
@koala667: chcą pracować a sami się nie potrafią utrzymać xD, tak czy owak wajcha została przestawiona i zaleją nas migranci a skoro nie można się w tym kraju bronić to zapewne najbardziej ogarnięci ludzie wyjadą, tylko kto będzie robił na ich socjal? Jeszcze więcej migrantów? xDDD
  • Odpowiedz
Nie wiedziałem, że Żydzi to Europa.

@ibilon: kolega miał chyba na myśli kontrolowane/manipulowane przez żydów europejskie rządy/instytucje

EDIT: a nie, czekaj, doczytałem co ten dzban napisał... nieważne
  • Odpowiedz
Nie wiedziałem, że Żydzi to Europa

@ibilon: Europa jak cholera. Nawet swoich średniowiecznych rycerzy wystawiają na turniejach rekonstrukcyjnych. Ci wspaniali Europejczycy dali nam, takie wspaniałe osiągnięcia jak: dwójmyślenie, zmienność przeszłości, regulacja faktów, czarnobiał oraz negacja obiektywnej rzeczywistości.
  • Odpowiedz
@koala667: jakbys troche pouczył sie historii to bys wiedział czym jest to spowodowane, sprawdź co to" KOLONIALIZM i jak zachodnioeuropiejskie kraje, ktore teraz wycierają sobie mordę tolerancją, popełniały masakry lokalnej ludności
  • Odpowiedz
@koala667: Wchodzę na wykop, widzę takie komentarze tak wysoko plusowane i czuje jak zanikają mi szare komórki. Tym razem nie macham ręką, że szkoda strzępić ryja i podeślę kilka słów kluczy, po których warto się doszukać informacji rozszerzających trochę horyzont i pozwalających lepiej zrozumieć źródło problemu:
- Francuskie zamachy na liderów ruchów wyzwoleńczych w byłych i obecnych koloniach afrykańskich (dlaczego Francuska armia dalej pozostaje w Afryce?)
- Amerykańskie akcje - podsycanie
  • Odpowiedz
Tym razem nie macham ręką

@Xupi: fajna inicjatywa ale przegrywasz na starcie, bo kierujesz swój przekaz do ludzi, którzy widzą świat w czarno-białych kolorach i prostackich powiązaniach.
  • Odpowiedz