Wpis z mikrobloga

Mam pytanie do Mireczków (Mirabelek) z #berlin #niemcy.

Wybieram się na meczyk samochodem i pytanie do Was: gdzie polecacie zostawić samochód?
Po meczu wracam prosto do Polski, więc planowałem zostawić auto około 1,5 - 2 km od stadionu, żeby po wszystkim sobie przyczłapać i w mniejszych korkach wyjechać (bo pod stadionem pewnie będzie sajgon).. Może być parking zwykły, strzeżony lub jakaś inna lokalizacja, gdzie jest szansa że mi się nikt nie włamie do auta.
Będę wdzięczny za polecajki/pinezki takich miejsc. Dziękuję z góry.
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@marcel_pijak: Zostaw na pierwszym p&r po wjeździe do miasta i jedź s/u banem. Berlin ma zajebistą komunikację a parkowanie w dzień meczu to tak z 10 kilometrów dalej może będą miejsca.
  • Odpowiedz
@marcel_pijak Osobiście poleciłbym Ci zaparkować na drugim końcu miasta :) W okolicach stadionu z pewnością będzie część ulic wyłączona z ruchu, część jednokierunkowa itp., a odcinek A100 najbliżej stadionu jest najbardziej ruchliwym odcinkiem autostrady w Europie i w normalny dzień.
Jeśli wybierzesz opcję "drugi koniec miasta" polecam np. Arnold-Zweig-Straße - tam jest dużo bloków i zawsze są wolne miejsca. Poza tym jest poza centrum, więc dojedziesz tam od północy (przez A114)
  • Odpowiedz
@marcel_pijak: jak Cie interesuje spacer ~4km na stadion to mozesz w mojej okolicy auto zostawic. wracac mozesz kierujac sie na zachod i robiac "male kolko" objezdzajac caly berlin i kierowac sie w kierunku granicy. sorry ze publicznie koordynatow nie zostawiam :D pisz na priv jesli dalej zainteresowany
  • Odpowiedz
@brudny kolego, a mogę Ciebie zapytać o to miejsce w razie w, bo mam parę miejsc zaznaczonych na mapie, ale jak ostatecznie nie uda się tam, to udał bym się w Twoim kierunku, bo mam ten sam problem, a nie mam naklejki aby stanąć w centrum.
  • Odpowiedz