Wpis z mikrobloga

• 2
@GhostofChristmasPast: jaki kult papieża, mój boze, to nie jest 2005 r.

@loginnawykoppl otóż tak będzie. Plus jeden. Sam ledwo łapie się do zoomerstwa (raczej jestem starszym przedstawicielem tego pokolenia) i to jak mem z papieżem został przeruchany to woła o pomstę do nieba.
  • Odpowiedz
  • 2
@wstanczyk: z tego co widzę to właśnie młodzież na razie bezmyślnie powtarza ten mem myśląc, że to oni go wymyślili, ale spokojnie przyjdą nowi, młodsi, co będą traktowali ten mem jak przebieranie się chłopa za babę, a wtedy ja się pod wąsem uśmiechnę i będę patrzył jak moi rówieśnicy powtarzają schematy swoich rodziców ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
z tego co widzę to właśnie młodzież na razie bezmyślnie powtarza ten mem

@Dawul: Nie wiem, jaki przedział wieku jest dla ciebie młodzieżą, ale jednak mam inne doświadczenia. W pokoleniu lat 90' śmieszkują z tego prawie wszyscy, bo i powstało to organicznie, w naturalnej odpowiedzi na wciskany nam od dziecka kult papieża i patos z tym związany. I tym śmieszniejsze, że zawsze się znajdzie ktoś, kto złapie o to ból
  • Odpowiedz
  • 1
@wstanczyk: mówię o osobach które urodziły się po 00'. Mnie też to kiedyś śmieszyło, ale ile można. To było najbardziej śmieszne, kiedy rzeczywiście w mainstreamie nie można było powiedzieć złego słowa na papieża i ludzie, szczególnie wyznawcy papieża się bulwersowali, ale teraz? Większy bulwers sprawia to, że ktoś wspomni, że żarty o papieżu są passe, niż to że ktoś ciśnie bekę o papieżu.
  • Odpowiedz
mówię o osobach które urodziły się po 00'. Mnie też to kiedyś śmieszyło, ale ile można.

@Dawul: No własnie - młodzież nie zrozumie, bo to dla was tylko memik z żółtą mordą.
  • Odpowiedz
  • 1
@wstanczyk: podejrzewam, że jesteśmy rówieśnikami albo możesz być trochę starszy ode mnie ( ͡° ͜ʖ ͡°). Pamiętam, jak wciskano wszędzie papieża i mówiono o jego nieomylności, ale ten problem już nie występuje. Zresztą jak można mówić o tym że ten problem jest jak do mainstreamu przedostaje się 21:37 i odjaniepawlic. Tzw bezpieczny real time marketing opóźniony o jakieś 10 lat co najmniej xD.
  • Odpowiedz
kult papieża

@GhostofChristmasPast: Tyle że ten kult papieża to przypadał na lata 2000 - 2015, tak na oko. Teraz to sami wskrzeszacie temat który bawi coraz mniejszą ilość osób, bo coraz mniej osób wie co to w ogóle za gość, czego dokonał i co miał za uszami. Bywało, że memy z pawlaczem były naprawdę śmieszne, teraz te wszystkie generyczne przeróbki AI vide ta Twoja właśnie, "RZUŁTA MORDA" itp. już się
  • Odpowiedz
Pamiętam, jak wciskano wszędzie papieża i mówiono o jego nieomylności, ale ten problem już nie występuje

@Dawul: No - dzisiaj za to lubimy pograć na nosie tym, którzy mówią, że to krindżowe i w ogóle już niemodne. To się zmieniło już parę lat temu i nie zauważyłeś.
  • Odpowiedz