Aktywne Wpisy

Metodzik +91
✨🎁✨🎁✨🎁✨🎁✨🎁✨🎁 DARMOWA GRA NA EPIC ✨🎁✨🎁✨🎁✨🎁✨🎁✨🎁
🔥 Eternights za D̲A̲R̲M̲O̲ na EPIC 🔥
📊 OCENY:
Metacritic: Metascore: 68/100, Userscore: 7.7/10
🔥 Eternights za D̲A̲R̲M̲O̲ na EPIC 🔥
📊 OCENY:
Metacritic: Metascore: 68/100, Userscore: 7.7/10

Graner +21

Cześć mirki,
czy jest tutaj ktoś kto byłby wstanie napisać program (tylko za plusa ;p) który pobiera wartość, np. 7 i potem pisze choinkę, np. dla wartosci 7:
*
*
**
*
**
ja jestem na etapie poznawania tablic i przerasta mnie to ;p. oczywiscie jesli wymaga to wiecej roboty niz mi sie wydaje, to nie piszcie ;-)
Ja pamiętam, że jak w gimnazjum otworzyłem jakiś podręcznik do informatyki i zobaczyłem kody źródłowe w jednym z ostatnich rozdziałów to złapałem się za głowę. Błędy były masakryczne, jakby ten kto pisał ten podręcznik uczył się c++ przez tydzień i potem to pisał ;_;
@Wyrewolwerowanyrewolwer: Sprawdź to. :)
@losiul: jeśli chcesz to próbuj, ale ostrzegam, że pewnie i tak nie zrozumiem :<
h=0
ktoś wpisuje wartość h, załóżmy że
ok.
Pętla "for(int i=0; i < wysokoscChoinki; ++i) ..." wykonuje kod w nawiasach za nią tyle razy, ile wynosi liczba w zmiennej "wysokoscChoinki". Czyli masz kolejne obroty pętli z takimi wartościami zmiennej
przeczytałem sobie wasze komentarze, umieściłem cout <<'*'; w blokach i zrozumiałem, dzięki ;).
choć biorac pod uwagę ile czasu mi to zajeło to zastanawiam się czy nie jestem zbyt głupi na programowanie
A tak na serio - chodzi o sposób myślenia, na początku trzeba go wdrożyć potem jest z górki. Pamiętam jeszcze ile czasu straciłem skumanie rekurencji, rok później mogłem napisać cokolwiek używając jej.