Wpis z mikrobloga

Zapewne wielu z was zna kanał na yt Druga Strona Medalu. Ogółem redpillactwo itd. Jest może jakiś kanał na yt, który krytykuje tego typu treści(nie chodzi o blackpillowców)? #pytanie #redpill #zwiazki
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Dan188 przydałby się. Ale trudno by było zrobić to merytorycznie, bo akurat ci redpillowcy w zasadzie interpretują dane statystyczne i przedstawiają dość spójny model zachowań damsko męskich.
  • Odpowiedz
  • 0
@WhiskyRomeo: moim zdaniem model redpillowców jest do bani. Dlatego szukam jakiejś konkretnej krytyki tego modelu. Ogólnie redpill to dla mnie próżniactwo, które doprowadza człowieka tylko do zgorzknienia i udawanego samorozwoju aby dopasować się do pewnego ograniczonego modelu męskości, który to ma dać powodzenie u kobiet. W mojej opinii to nie jest droga do samorealizacji nawet jeśli w wielu kwestiach podaje prawidłowe mechanizmy relacji(choć to też nie jest do końca prawda
  • Odpowiedz
@Dan188 ja Ci polecę słuchać OG redpillowca Rollo Tomassiego, który robi to od 20 lat, a nie podłączył się pod tymczasowy trend dla pieniędzy i rozpoznawalności. Jego definicja trp jest moim zdaniem inna niż to co sam opisujesz w komentarzu.

Forma kontentu jest taka że raz w tygodniu w niedzielę wpada kilkugodzinny live, ja oglądam praktycznie co tydzień od paru lat, polecam.

Oczywiście wymagany angielski na poziomie komfortowego rozumienia ze słuchu,
  • Odpowiedz
@Dan188 Jeśli mówisz o modelu gdzie stary facet ma się nachapać siana aby móc mieć kilka dziewczyn o 10 lat młodszych i latać po klubach i tinderach, to nie jest typowy redpill. Myślę że wspólnym elementem jest stoicyzm, statystyki, hipergamia. Reszta to wymysły i błądzenia w poszukiwaniu czym jest męskość.
  • Odpowiedz